Sådan booster du din krop med bestemte fødevarer

Facts

Tina Lykkegaard

Tina er under uddannelse til holistisk hudterapeut og arbejder til dagligt i Naturskøn. Se mere til Tina på Instagram under navnet @tinalykkegaard eller på hendes website Tinalykkegaard.dk

Har din krop brug for et sundhedsboost? Så læs med her, og få hele seks forskellige fødevarer, som kan være med til at give din krop et boost i den rigtige retning.

Spis broccoli! Den grønne broccoli har nogle SUPERGODE stoffer i sig, som er med til at afgifte din lever. Din lever er oftest på overarbejde, hvis du har problemer med huden, mangler energi eller hvis du døjer med vægtproblemer eller appelsinhud. Du kan med fordel fryse broccoli ned eller købe det økologisk på frost og blande en lille smule i din smoothies. Det smager ikke af meget, men din krop vil elske det!

Spis bær! Sommeren nærmer sig i al hast, og alle bær (specielt de mørke såsom blåbær, solbær, kirsebær, aroniabær etc.) er spækket med kraftige antioxidanter. Jo stærkere antioxidanter vi får, jo stærkere vil kroppen være når alle mulige dårligdomme skal bekæmpes. De skønne bær indeholder desuden store mængder C-vitamin, som booster huden og holder rynkerne væk.

LÆS OGSÅ: Solbeskyttelse indefra

Spis nødder (og frø/kerner)! Alle slags nødder såsom valnødder, mandler, hasselnødder cashewnødder indeholder alle vigtige fedtsyrer, som kroppen ikke kan danne af sig selv. De smører huden, men de er også med til at stabilisere dit blodsukker. Et svingende blodsukker får vi, når vi indtager hurtige kulhydrater i form af kage, brød, slik og is, og dette kan give grove porre i huden samt hudorme.

Spis vandmelon! Den saftige vandmelon har et højt væskeindhold og skyller derfor kedelige affaldsstoffer ud af kroppen, da den virker vanddrivende. Husk at drikke væske til, da den som sagt virker vanddrivende, og kroppen har derfor brug for mere væske for ikke at dehydrere. Vandmelon indeholder samtidig også beta-caroten, som er godt for huden, når den udsættes for solens stråler.  

LÆS OGSÅ: Det skal du gøre for at komme akne til livs

Spis sweetpotatoes! De indeholder store mængder af hyaluronsyre, som er et naturligt fugtgivende sukkerstof. Hyaluronsyre fylder de fine linjer og rynker ud i huden, og så giver sweetpotatoes en sund og naturlig glød. Derudover er det også en god spise, hvis man lider af urenheder i huden pga. af det store indhold af a-vitamin.

Spis persille! Lav en skøn persillepesto med en nærende, økologisk olivenolie eller drys persille ud over din mad dagligt. Persille har en stor gavnlig effekt på kroppen og ikke mindst på huden, da den virker antiinflammatorisk, hvilket betyder, at persille vil dæmpe rødmen og irritation. Har du tendens til væskeophobninger i kroppen, når det er varmt i vejret, kan persille være din redning, da den er god til at stabilisere væskebalancen.

Velbekomme og husk at skønhed starter indefra. 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være