Fashion&Beauty

Alicia Keys dropper makeuppen

Mange kvinder føler sig pressede til at leve op til ofte urealistiske forventninger til krop og udseende. Dette pres kan måske føles endnu hårdere, når man som sangerinden Alicia Keys arbejder i underholdningsbranchen, hvor man stort set hele tiden skal stå til offentlig skue. Dette mener sangerinden i hvert fald selv. Hun har i et essay skrevet om, hvordan hun hele tiden har skjult sit sande jeg for at kunne leve op til rollen som perfekt og berømt sangerinde – lige indtil den dag, hvor hun besluttede at droppe makeuppen!

Keys skriver i skuespillerinden Lena Dunhams nyhedsbrev “Lenny”, at presset for at tilpasse sig allerede begynder i folkeskolen, når man begynder at skjule det krusede hår, og senere igen når man begynder at gå med makeup for at passe ind i gruppen af populære piger.

LÆS OGSÅ: Den perfekte jobsamtale makeup!

For sangerinden selv fortsatte rollespillet, da hun for første gang brød igennem som kunstner, og folk kritiserede hende for ikke at være tilstrækkeligt feminin.

Så ændrede hun bevidst sit udseende – men mistede også en del af sin selvrespekt. Nu har hun skrevet en sang om det umulige skønhedsideal “When A Girl Can’t Be Herself”, og hun har understreget sangens pointe ved at optræde helt uden makeup på det portrætfoto, der pryder det seneste pladecovers forside.

Hvorvidt hun er modig eller blot har overreageret må være op til omverdenen at vurdere. Hvad mener du?

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *