Hvorfor egentlig vælge naturlig/økologisk hudpleje?


Tina Lykkegaard

Tina er under uddannelse til holistisk hudterapeut og arbejder til dagligt i Naturskøn. Se mere til Tina på Instagram under navnet @tinalykkegaard eller på hendes website Tinalykkegaard.dk

For mig handler det om, at vores hud er kroppens største organ. Den suger altså det til sig som den får. En stor procentdel af hvad vi smører på huden vil blive optaget i kroppen. Derfor synes jeg det er ærgerligt, at fylde kroppen med unødvendige syntetiske samt hormonforstyrrende stoffer, når du kan få noget der er naturligt til næsten samme pris og med stor effekt.

Min erfaring er at nogle mærker bruger unaturlige ingredienser, hvor prisen på produktet er enormt højt i forhold til naturlige/økologiske produkter. Det behøver altså ikke være dyrt at vælge naturlig hudpleje.

Da jeg vejleder i bekymringer/ubalancer omkring huden ville det heller ikke være oprigtigt at vejlede i noget der er unaturligt og ikke gavner huden udfra mit synspunkt. Jeg ønsker nemlig effektfulde resultater på ærlig og naturlig vis. Naturlig hudpleje er baseret på det der i naturen, som mandelolie, mangosmør, hyaluronsyre som er et fugtgivende sukkerstof, aloe vera, hybenkerneolie, rosenblade og meget mere. Det indeholder gavnlige vitaminer som rent faktisk gør en forskel på huden.

Det kan dog være rigtig svært at tyde ingredienslister, men min erfaring er at naturlige/økologiske mærker er LIDT nemmere at tyde. Rigtig ofte er de også mærket med et eco-cert mærkning eller andre udlandske bio-anmærkninger som man kan gå efter. Her bruges der ofte ingredienser som: Aloe leaf extract, sheabutter, parkii butter, glycerin, flower extract, sweet almond, rosehip eller lign.

Jeg kigger altid produkterne igennem for mineralske olier. Min erfaring viser at det tilstopper huden og kan fysisk ikke trænge ned i huden. Det vil egentlig bare ligge på overfladen af huden uden at trænge ned. Hvorimod vegetabilske olier fra planter og nødder trænger ned i huden. På ingredienslisten kaldes mineralske olier også for: Parrafin, parrafinium, petrolatum, vaseline, mineral oil.

LÆS OGSÅ: Lav din egen ansigtsmaske: Så nemt er det!

Æteriske olier har gennem tiden også fået en hård medfart. De siges at være allergifremkaldende, hvilket de også kan være. Det er ikke nogen hemmelighed, men det handler også meget om hvilken kvalitet det er og hvordan vi bruger dem. 

Når du ser på ingredienslisten vil det stå som parfume, hvilket jeg synes er lidt ærgerligt for det er jo helt naturligt. Det skal dog siges at hvis man er allergisk overfor parfume er det heller ikke sikkert at naturlig duft tåles, men nogle vil opleve at de godt tåler natulig duft, som hvis du pressede nogle rosenblade.

Æteriske olier har også en enorm god terapeutisk effekt. De kan virke opkvikkende eller beroligende alt efter hvordan de bruges. Nogle er enormt antibakterielle hvilket er suverænt til en uren hudtype, andre meget dulmende på en sensitiv hud. 

I forhold til de æteriske dufte skal man også vide at når du river økologisk skal af citron i din mad er det faktisk i samme kategori som æterisk olie eller når du kommer citronskal i din smoothies som jeg meget tit anbefaler. Der sidder nemlig SUPER gode stoffer i skallen på en citron.

Du vil også kunne få allergi ved at spise en tomat eller gå en tur i parken, derfor skal man tage tingene med et gran salt i stedet for at skære alle over en kamp. 

Jeg er rigtig glad for mærker som Karmameju, SARD, Jurlique, Bioeffect (Uden duft) Rudolphcare (Uden æterisk olie), Lavera, Weleda, Madara, Dermaroller, Coola (skønne solcremer!), Urtekrams, The organic Pharmacy, Dadosens (uden duft), Anne Marie Börlind, Muti, Nuori, Badeanstalten og der findes mange flere.

LÆS OGSÅ: Sådan passer du bedst på din hud i disse solrige dage!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være