Guide: Alt du skal vide om solcreme

Items

Solcreme fra Vita Liberata, SPF 25, 100 ml, 298 kr. 

Solcreme fra Nuxe, SPF 30, 50 ml, 200 kr. Fås bl.a. i Matas.

Solcreme fra La Roche-Posay, SPF 30, 300 ml, 239 kr. Fås bl.a. på apoteket.

Solcreme fra P20, SPF 15, 100 ml, 139,95 kr. Fås bl.a. i Matas.

Så blev det endelig sommer, og det er tid til ferie, sol, strand, sand og vand. Når du opholder dig i solen, er det selvfølgelig vigtigt, at du husker at beskytte din hud, så du undgår at blive skoldet. Men hvis du er i tvivl om, hvor meget solcreme du skal bruge, hvor ofte du skal påføre solcreme, og om du kan blive solskoldet gennem en rude – så fortvivl ej! Her kan du nemlig få svar på mange af de spørgsmål, du måtte have omkring solbeskyttelse. I galleriet øverst har vi desuden samlet et udvalg af rigtigt gode solcremer.

LÆS OGSÅ: 10 bøger til sommerferien

Hvor meget solcreme skal jeg bruge?

Kræftens Bekæmpelse anbefaler, at en voksen bruger en hel håndfuld svarende til cirka 40 ml til at dække hele kroppen, mens børn skal bruge en børnehåndfuld svarende til cirka 20 ml. Derfor er følgende en rigtigt god huskeregel: Én krop – én håndfuld.

Hvor lang er holdbarheden på solcremer?

De fleste solcremer kan bruges i omkring to år. Det er vigtigt, at du opbevarer dine solcremer ved en temperatur på under 25 grader. Hvis solcremen udsættes for høj varmen eller direkte sollys, mister den nemlig sin virkning med tiden. Du skal derfor huske at stille solcremen i skyggen, når du er på stranden.

Hvor ofte skal jeg påføre solcreme?Når du har smurt dig med solcreme, holder den sin virkning i nogle timer. Du kan altid smøre dig ind i solcreme igen efter behov, hvis du eksempelvis har svedt meget, været ude at bade eller har tørret dig med et håndklæde.

LÆS OGSÅ: Guide: Sådan fjerner du sommerens pletter på tøjet

Skal folk med mørk hud også bruge solcreme?

Hvis du har mørk hud, bliver du ikke så let forbrændt. Når folk med meget mørk hud oplever, at de aldrig bliver røde, skyldes det ofte, at den røde farve er svær at se på mørk hud. Derfor skal du i stedet lægge mærke til, om huden bliver øm for at undgå at blive skoldet.

Skal jeg beskytte mig i skyggen og ved overskyet vejr?Selv om du sidder i skyggen, eller vejret er overskyet, skal du huske at beskytte dig. UV-strålingen går nemlig gennem let skydække, og UV-strålingen kan derfor godt være stærk trods lette skyer på himlen. Solens UV-stråling reflekteres desuden i overflader som beton, sand, vand, sne og asfalt. Af den grund kan du også få meget UV-stråling, når du opholder dig i skyggen.


Kan jeg blive solskoldet gennem en rude?Ja, det kan du faktisk godt. Det meste glas absorberer solens UVB-ståler, mens UVA-strålerne går gennem glasset. Almindeligt glas i person- eller lastbiler filtrerer cirka 97 procent af UVB- og cirka 37 procent af UVA-strålingen fra. Så du bliver altså udsat for solens UV-stråling gennem vinduet, men dog i små mængder.

 

Kilde: Kræftens Bekæmpelse – cancer.dk  

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være