En guide til mineralske olier


Tina Lykkegaard

Tina er under uddannelse til holistisk hudterapeut og arbejder til dagligt i Naturskøn. Se mere til Tina på Instagram under navnet @tinalykkegaard eller på hendes website Tinalykkegaard.dk

Ved du hvad din hudpleje indeholder og hvad det gør/ikke gør for huden? Jeg synes i hvert fald det er meget interessant hvad skønhedsprodukter indeholder.

I rigtig meget hudpleje (billigt som dyre) er der tilsat mineralske olier, også kaldet råstoffer som paraffin, petrolatum, og vaseline. Sommetider vil det også bare stå som mineral oil bag på produktet. Disse olier kommer fra olieindustrien, og er spildolie fra råolie. (Det lyder ikke særlig lækkert eller luksuriøst vel?) Disse olier er meget billige, og derfor er der mange hudpleje producenter der benytter dem og det er vidst den eneste fordel ved dem.

Hvis vi overhovedet kan kalde det for en fordel…

LÆS OGSÅ: Hvorfor egentlig vælge naturlig/økologisk hudpleje?

Mineraske olier kan ikke trænge ned i huden, og vil fedte længe og lægge sig som en beskyttende hinde uden på huden. Huden kan ikke ånde under denne hinde og vil med daglig brug på sigt blive tør og dehydreret ved brug af mineralske olier. Mange oplever desuden at minerask olie kan tilstoppe porerne i huden.

Måske du kan genkende den håndcreme, som aldrig trænger ind og man sætter fedtet fingre på alt hvad man rører ved. Her vil der typisk være mineralske olier i. Den eneste fordel ved brug af mineralske olier er i håndcreme til dem der har et job hvor de skal vaske hænder mange gange i løbet af en dag. Den beskyttende hinde forhindrer skader på hudens skrøbelige hudbarriere, som sker ved hyppig vask med stærke sæber eller alkoholgel. 

En anden stor ulempe er at huden vænner sig til disse olier, bliver doven og bare vil have mere i stedet for at gøre brug af sin egen hudfornyende processer. Ligesom i vinterhalvåret hvor vi nærmest spiser vores læbepomade, vi smører og smører og vores læber bliver ved med at sprække og være tørre. Desværre ser vi rigtig tit petrolatum i vores læbeprodukter. Hvis man der i mod bruger nærende olier som shea smør, mandelolie, jojoba olie eller arganolie vil huden ikke være nær så tør, det vil trække nemmere ned og huden/læberne har ikke brug for nær så meget.

LÆS OGSÅ: Lækre ansigtsmists til sommervarmen

Hudpleje uden mineralske olier findes i naturlig hudpleje, men desværre sælger nogle hudplejeprodukter sig som naturlige, så læs altid ingredienslisten igennem inden du svinger kreditkortet. 

Hudplejemærker som Jurlique, Ren, Rudolph care, Nuori, Anne Marie Borlind, Nuxe, Melissa, Madra, Dermaroller, Sard, Karmameju, Bioeffect, Lavera og mange flere økologiske mærker kunne ikke drømme om at bruge mineralske olier. 

Som ekstra bonus så skal mineralske olier og mineral foundation ikke forveksles. De er meget forskellige og slet ikke det samme. Mineral foundation er knuste mineraler fra jorden og ikke olie. 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og