Myter om olie i hudpleje!

Facts


Tina Lykkegaard

Tina er under uddannelse til holistisk hudterapeut og arbejder til dagligt i Naturskøn. Se mere til Tina på Instagram under navnet @tinalykkegaard eller på hendes website Tinalykkegaard.dk

Jeg har den sidste tid mødt rigtig mange som søger en dagcreme UDEN olie. Der må ikke være nogen former for olie i, da den tilstopper huden og gør deres evt. akne værre – har de fået at vide! 

Den myte skal vi lige have på plads, da der er stor forskel på olier og hvad de gør for huden. Der er rigtig meget hudpleje som indeholder mineralske olier. Det er i min optik noget møg, da de kan tilstoppe huden og har ingen gavn udover at ligge og fedte på huden. Læs med HER hvis du ikke kender til mineralske olier. Naturligt/økologiske hudpleje må ikke indeholder mineralske olier, så gå efter naturlige plejeprodukter.  

Olier som hyben, havtorn, arganolie og kæmpenatlys er forholdsvis lette olier, som har en enormt gavnlig effekt på huden. Prøv dig frem med forskellige lette olier og se hvordan din hud reagerer. Hvis du fuldstændig undlader olie i din hudpleje kan du risikere, at huden udtørrer og så står du pludselig med et nyt problem.  

LÆS OGSÅ: Den ydre solfaktor

Har du prøvet af rense af i olie? Det er guf for huden! Her skal du massere ansigtet i en federe olie som mandel, kokos, jojoba eller abrikoskerneolie og vaske efter med en varm vaskeklud. 

Huden er dog kompleks og vi er alle forskellige, så man kan ikke “bare” sige at man skal undgå olie. Det er der ingen der skal. Man skal blot bruge olie alt efter hudens struktur og udseende. Det kan altid anbefales at bruge en af de let optagelige planteolier, så huden ikke blokeres. Til fedtet hud bruges ganske lidt, til tør bruges der noget mere. Fugt er noget der kommer indefra via den væske vi drikker. Olier, hyaluronsyre og enkelte andre stoffer bevarer fugten i huden og beskytter dermed huden mod udtørring og for tidlig ældningstegn. Man skal også huske på at visse planteolier eks. hyben og granatæble er ren anti-age, fordi de indeholder et hav af opbyggende og beskyttende vitaminer, antioxidanter og nyttige fedtstyre.   

LÆS OGSÅ: Forstår du hvad kroppen prøver at fortælle?

Organic boost olien på billedet er en af mine personlige favoritter! Den er enormt reparerende (både på ar og pigmentforandringer), styrkende og giver en flot glød. Brug den efter behov og gerne til natten her sommeren over. Denne olie absorberes super godt og kan anbefales til akne problem. Brug blot kun en enkelt dråbe.   

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og