6 myter om hudpleje

Facts


Tina Lykkegaard

Under uddannelse til holistisk hudterapeut. Freelance sundheds- og skønhedsskribent. Se mere til Tina på @tinalykkegaard eller på hendes website Tinalykkegaard.dk

Gem

Gem

Tina Lykkegaard er under uddannelse til holistisk hudterapeut. Hun er uddannet materialist samt handelsøkonom og har taget kurser inden for akupressur, zoneterapi, kost og ernæring. Herudover har hun været i skønhedsbranchen de sidste 8 år.

_________

Hudpleje virker ikke:

Falsk, eller meget gør i hvert fald. Du skal gå efter rene og naturlige produkter (som ikke bruger billige kedelige mineralske olier) som har et højt indhold af aktive ingredienser. Det kunne eksempelvis være A-, E-, og C-vitamin, men også hyaluronsyre som er et sukkerstof der fugter huden eller aloe vera, som fugter og beroliger en irriteret hud. Listen er lang, så dette var blot få eksempler.   

LÆS OGSÅ: 5 ting du troede var sundt

Hudpleje påvirker ikke kroppen:

Falsk! Huden er kroppens største organ og suger det til sig, som den får. Så hvis du smører creme på, som indeholder hormonforstyrrende stoffer vil disse stoffer kunne ophobes i kroppen. Tænk lige over, hvor mange produkter man bruger dagligt, make up (og det er jo typisk ikke kun en mascara?), shampoo, bodyshampoo, bodylotion, solcreme, hårlak osv. osv. Det kan gå hen og blive rigtig meget i det lange løb. 

Du skal bruge ansigtssolcreme hver dag: 

Sandt og falsk på samme tid. Det er faktisk en af de svære, for solen er klart den største synder i forhold til hudens udseende, men mange kan ikke “ånde” igennem solcreme, så derfor vil nogle hudtyper blive stoppet til af filteret, som er i solcremen. Brug i stedet solcreme, når du er i solen. 

LÆS OGSÅ: Hvad skal jeg gøre efter p-pille stop?

Du får bumser af chips:

Sandt! Hele 80 % af hudens tilstand kommer indefra, så hvis kosten består af chips dagen lang ville det kunne ses. Nogle er enormt sensitive og får en bums, hvis de bare kigger på chips. Chips og andet friturestegt mad er jo kogt (ødelagt) i dårlige/harske olier. Det faktisk på top tre over dårlig hold-dig-fra-mad hos mig. 😉 

Makeup forværre hudens udseende:

Sandt! Eller også falsk, for det kommer helt an på hvilke typer makeup produkter du bruger. Igen, brug rene produkter som ikke bruger eks. Talkum, som er super billigt at komme i en pudder, men det kan stoppe hudens porer til og udtørre huden. En mineral pudder er jo knuste mineraler, som huden faktisk næres af. Kender i Jane Iredale? Lækre produkter og inden længe kommer Miild jo også på markedet. 

Du skal først bruge rynkecreme når du har fået rynker:

Falsk! Når rynkerne først er der, er de faktisk svære at få bugt med. Du kan booste huden med en masse fugt, bruge bestemte massage teknikker, bruge beauty redskaber som helt klart forbedrer hudens udseende. Start hellere tidligt med at nære huden med en masse gode ingredienser fra naturlig hudpleje. 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være