Bumser – Nej tak!

Facts


Tina Lykkegaard

Tina er under uddannelse til holistisk hudterapeut og arbejder til dagligt i Naturskøn. Se mere til Tina på Instagram under navnet @tinalykkegaard eller på hendes website Tinalykkegaard.dk

Du skal til et vigtigt arrangement i weekenden og så vokser der pludseligt et horn i panden! IKKE NU! Bumser kommer oftest ret ubelejligt. Her er nogle af mine små tips til at mindske bumser/urenheder.

LÆS OGSÅ: Myter om olie i hudplejen 

Det første du skal anskaffe dig er tea tree oil. Det er meget effektivt og skal KUN smøres på urenheden med en vatpind. Vælg en 10% til at starte med, da den er fortyndet. Dup det på en afrenset hud morgen og aften.

Drik en masse brændenælde the, da det virker udrensende på huden. Du kan roligt erstatte en liter af din daglige væske med brændenælde the. På den måde kommer affaldsstofferne ud af kroppen. Spis en masse grønt, da det afgifter din lever, som hjælper med, at rense huden indefra. Jeg koger ofte 1 liter vand med broccoli, porrer, persille, spinat, ærter, løg og hvidløg i 10-15 min. Blendes og smages til med salt/peber. Kom 4 spsk. god olivenolie i til sidst.

På den måde har du en super sund suppe. Jeg fryser den ned i små portioner og tager en op dagligt. Kan toppes med græskarkerner, da de indeholder zink, som er helende for huden.  

LÆS OGSÅ: En guide til mineralske olier

Lermasker er ret effektivt. Der findes flere gode, som REN’s detox maske eller Jurlique’s intense recovery mask. Fordeles i et tyndt lag i hele ansigtet i 10-15 min. De virker dybderensende på huden. Du kan også købe en af ren ler i helsekosten (fx Urtegaarden eller Badeanstalten) og blande op med vand.

Giv din hud frisk luft og brug ikke tilstoppende produkter. Makeuppen skal gerne være rene mineraler, da det faktisk er nærende for huden. Hvorimod produkter blandet op med talkum tilstopper huden. (Specielt Jane Iredale, Tromborg, BeMineral er nogle af mine favoritter, eller det nye spændende makeup mærke MIILD som snart er på trapperne)

Små ting gør også en forskel, så husk at have en god portion tålmodighed, når det handler om hudens tilstand.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide