[single_post_category_name]

Hvilken creme, til hvilken hudtype?

Tina Lykkegaard er under uddannelse til holistisk hudterapeut. Hun er uddannet materialist samt handelsøkonom og har taget kurser inden for akupressur, zoneterapi, kost og ernæring. Herudover har hun været i skønhedsbranchen de sidste 8 år.

_________

Det kan være svært at vide hvilken creme man skal vælge, måske endda fordi du har svært ved at definere hvad din hudtype er. Huden kan være kompleks og den kan ændre sig hele tiden. Jeg vil gennemgå de typiske hudtyper og komme med et bud på hvilke cremer du skal gå efter.  

LÆS OGSÅ: 6 myter om hudpleje

Tør hud

Du mærker at du har tør hud, hvis du lige efter badet har brug for at få creme på. Huden kan stramme, skalle, men kan også have tendens til rødmen med kløe. Hudbarrieren (som er hudens overfrakke) vil være belastet eller utæt, da huden er blevet nedbrudt af eksempelvis hårde sæber, bestemte ingredienser i hudpleje, stress, inflammation, kulde og sol.

Indefra skal du have fokus på gode fedtstoffer, kvalitets protein til hvert måltid, masser af grøntsager og bær.

Hvis du er til de rige ansigtscremer – altså en små fed creme så er Karmameju Velvet 01 super lækker. Den smelter ind i huden og indeholder hyaluronsyre, som er et fugtgivende sukkerstof. Derudover dufter den bare SÅ skønt. Jeg er også ret vild med de mange vitaminer den indeholder, som holder linjer og rynker væk. Aloe vera har også en meget fugtgivende effekt på huden og virker beroligende, hvis huden også har tendens til at være lidt rød. 

LÆS OGSÅ: Bumser – nej tak!

Et andet bud kunne også være den fede Dadosens Extroderm, der er ideel til dig, som også er meget sart – du oplever måske røde plamager samt kløe i ansigtet. Den er meget dulmende og beskytter din egen hudbarriere. Denne er helt uden duft. 

Sart hud

Her oplever du nogenlunde som overstående, men ofte rødmen, kløe, blussende, allergi (fødevareintolerence) akne eller rosacea. Huden kan blusse ved varme, kulde, lange bade eller blot ved berøring. Her vil din hudbarriere være belastet ligesom overstående og det er her vigtigt at få opbygget en god “overfrakke” til huden, så den igen kan holde på fugten. 

Indefra skal du have fokus på gode fedtstoffer, kvalitets protein til hvert måltid, masser af grøntsager og bær.

Jurlique Calendula som indeholder morgenfrue. Morgenfrue har en enormt helende og beroligende effekt. Derudover indeholder den agurk-ekstrakt, som giver fugt og dulmer rødmen i huden. Denne creme er forholdsvis let og fedter ikke på huden, men ligger alligevel et fint lag på den sensitive hud. Drik også gerne morgenfrue eller kamille som the, for den gode effekt indefra. 

En anden ansigtscreme jeg er rigtig glad for og selv bruger lige for tiden er Karmameju Cashmere 02 som er en anelse let i konsistens, men stadig enormt fugtgivende. Den har mange anti-inflammatoriske evner og er netop derfor så god til rødmen og irritation. (Denne kan også bruges ved sart/tør hud med tendens til urenheder) Den er faktisk gået hen og blevet min favorit! 

Uren hud 

Når huden viser tegn på bumser vil det ofte være fordi kroppen prøver at komme af med affaldsstoffer. Det kan også være et tegn på inflammation i kroppen, ikke nok varieret kost, hormonel ubalance, dårlig fordøjelse, over produktion af talg eller fødevare, som du ikke tåler. 

Uren hud/akne viser også rødmen i huden, så det er vigtigt ikke at bruge for hård hudpleje, da bumserne muligvis vil udtørre og det vil resten af din hud så også. Så står du pludseligt med et nyt problem. Indefra skal du have fokus på gode fedtstoffer, kvalitets protein til hvert måltid, masser af grøntsager og bær. 

Gel-cremen REN Clearcalm siger det meget godt. Den virker anti-bakteriel, men virker stadig beroligende. Den er en let gel-creme, så den er god til uren hud som også har tendens til at fedte. 

Karmameju Silk 03 har en helende effekt på huden, som er kombineret og har tendens til tilstoppet hud. Den er forholdsvis let i konsistensen og trænger lynhurtigt ned i huden. Den er også ret genial at bruge i sommerperioden eller på ferie, hvor temperaturen er noget højere end herhjemme. 

Bare hold min hud i topform 

Hvis dine bekymringer går på at holde huden sund og UNG skal du sætte ind med en masse antioxidanter både i din hudpleje, men selvfølgelig også indefra. En vigtig faktor i at sænke aldringsprocessen er stress! Stress svækker vores naturlige hudfornyelsen, så det er en god ide, at tænke over dit stressniveau og hvordan du kan slappe af bedst muligt. Det kunne være gå/løbetur ved skoven/vandet, meditation, yoga, et dejligt bad med lavendel duft eller hvad der tiltaler dig. 

Alle tre overstående Karmameju cremer indeholder nærende vitaminer og antioxidanter, så det kunne være et godt bud. Ellers laver økologiske danske Zinobel Organic boost også noget ret vildt hudpleje! De bruger kun de bedste ingredienser som eks. hybenkerneolie, som indeholder masser af A- og E-vitamin som holder huden smuk. Prøv evt. deres Intens repair oil 3-4 gange i ugen under din natcreme. Den er guld værd! Hvis du har bekymringer omkring ar eller solskader er denne olie et must og brug blot 1-4 dråber. 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide