Sådan passer du på huden døgnet rundt

Optimal hudpleje kræver mere end de rette hudprodukter. Hverdagsting som sund kost, rigeligt med vand, motion og nattesøvn er også vigtigt. Nedenfor giver Decubal dig gode råd til, hvordan du passer på din hud hele døgnet. 

1. Drop de lange varme bade og erstat din sæbe med en mild badeolie. Det udtørrer huden mindre. Brug dagligt en creme med et højt fedtindhold til hele kroppen, så huden holder sig mættet.

2. Hold læber, kinder og huden omkring øjnene velplejet hele dagen. Rens ansigtet morgen og aften, og brug herefter en nærende creme, som trænger hurtigt ind.

3. Koldt og blæsende vejr øger fordampningen af fugten fra huden. Giv kinder og hænder et ekstra lag creme, og husk hue, halstørklæde og vanter, inden du går udenfor.

4. Tørhed kan opstå pludselig. Hav en god læbebalsam med i tasken, som giver ekstra pleje til sprukne læber, flossede neglebånd og andre tørre områder.

5. Drik rigeligt vand i løbet af dagen. Vand fugter huden indefra og er med til at holde den blød og pæn.

6. Indendørs bliver luften også mere tør om vinteren, hvilket bidrager til udtørring af huden. Luft ud 2-3 gange om dagen i 5 minutter, og hold en temperatur på 20-22 grader.

7. Sørg for at spise sundt. De sunde fedstoffer i fx fede fisk og nødder er vigtige byggesten for huden, og frugt og grønt er fyldt med antioxidanter, der holder huden sund.

8. Efter du har vasket hænder eller taget opvasken, har dine hænder brug for at blive genfugtet med en god håndcreme. Husk altid at tørre hænderne godt, og hav en håndcreme stående ved vasken eller tag den med i tasken.

9. Fødderne kan blive ekstra tørre om vinteren. Smør dem dagligt og forkæl dem med en ekstra fed creme og pak dem ind i en tynd bomuldssok natten over.

10. En god nats søvn er hudens bedste ven! Under søvnen bruger kroppen mindre energi og får mulighed for at opbygge nyt væv og udbedre skader i huden.

Kilde: Decubal

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og