Eksklusivt interview: Få duftekspertens bedste parfume-tips

ChriChri har mødt den anerkendte duftekspert, Will Andrews, som var med til at udvikle det seneste skud på stammen i det efterhånden omfattende parfumeunivers fra Hugo Boss. I de mest overdådige omgivelser på D’Angleterre satte vi dufteksperten i stævne for at få alle de bedste tips og anbefalinger fra selveste Mr. Perfume!

LÆS OGSÅ: Nelle Noell: Mine 3 yndlingsmasker

 

Hvor skal man påføre parfume?

Man har altid anbefalet, at parfumen skal påføres vores puls-punkter. Men det er ikke længere nødvendigt. Du kan stadig påføre din parfume på denne måde, men du kan også sprøjte en sky af parfume ud i rummet og gå ind i den – for en mere dramatisk effekt, hvor du får lidt af duften overalt. Den typiske Boss-kvinde ville komme parfume på ved halsen, ved kravebenene, og hvis du har nederdel eller kjole på – i knæhaserne, for duften vil herefter bevæge sig langsomt opad i løbet af aftenen.

 

Findes der en korrekt måde at prøve parfume i butikken?

Det mest perfekte tidspunkt til at prøve parfume, er faktisk når du er sulten, fordi vores lugtesans er meget mere opvakt, når vi er sultne. Det sidder i os helt tilbage fra begyndelsen, hvor vi skulle sniffe os frem til det næste måltid. Så det ville være optimalt at shoppe parfume i sin frokostpause – lige inden man spiser. Eller en lørdag lige inden frokost.

“Det mest perfekte tidspunkt til at prøve parfume, er faktisk når du er sulten, fordi vores lugtesans er meget mere opvakt, når vi er sultne”

Det er altid godt at dufte parfumerne på en papirstrimmel. Men test aldrig mere end 6-8 dufte af gangen, da det kan ”lamme” lugtesansen, og derefter vil du få svært ved at adskille de forskellige dufte fra hinanden. Det er også en god idé at have en kuglepen eller blyant i lommen, så du kan skrive navnet på duftene på de forskellige papirstrimler. Så har du nemmere ved at huske, hvilke dufte, der hører til hvilke parfumer. Når du så har fundet nogle forskellige dufte, som du kan lide, så skal du altid huske også at prøve dem på din hud. For dufte kan faktisk pludseligt dufte helt anderledes, når de kommer på huden. Og de kan faktisk også dufte forskelligt fra person til person. Du bør også undgå at tage parfume på om morgenen, hvis du skal parfume-shoppe samme dag, så din næse ikke bliver ”forvirret”.

LÆS OGSÅ: ChriChris Beauty Editor: Jeg blev forført af en parfume

Jeg anbefaler også, at man ikke gnider sine håndled, efter man har kommet parfume på. Ikke fordi at det skader duft-molekylerne! Det er noget vrøvl. Men simpelthen fordi, at du har brug for, at dine håndled er fri for dufte, når du skal prøve parfumerne i butikken. Du har faktisk 4 steder at teste parfumer: på begge håndrygge og på begge håndled. Det er faktisk sådan, at du aldrig bør bedømme en duft, før der er gået en rum tid. Efter 20 minutter vil parfumen nemlig dufte helt anderledes, end når du først kommer den på huden eller papirstrimlen. Derefter vil duften være mere konstant. Så derfor anbefaler jeg, at man går ud og tager en kop kaffe, efter man har samlet en ”vifte” af papirstrimler med dufte, man gerne vil teste. Derefter kan man bedømme dem meget bedre, for det er den duft, du skal leve med.

“Det er faktisk sådan, at du aldrig bør bedømme en duft, før der er gået en rum tid. Efter 20 minutter vil parfumen nemlig dufte helt anderledes, end når du først kommer den på huden eller papirstrimlen”

Hvis din næse bliver ”træt”, så skal du dufte til dig selv – evt. på indersiden af albuen, eller til dit eget tøj. Det er din ”reset-knap”! Nogen anbefaler, at man skal dufte til kaffe – det er altså noget sludder. Der er massevis af stærke duftmolekyler i kaffe, faktisk hele 800 i almindelige Arabica-bønner, så det vil ende med at forvirre og overstimulere din lugtesans endnu mere.

Will Andrews

Har du nogle råd til at få en parfume til at holde længere?

Du kan godt få din parfume til at holde længere ved at komme den i køleskabet – men det kan dog hurtigt blive en meget kold og ubehagelig oplevelse at komme parfume på så. Og det skal jo helst være en rar oplevelse. Du skal behandle parfumer, som du vil behandle en god flaske vin. Parfumer kan nemlig ikke lide direkte sollys eller store temperaturforandringer. Sørg også for, at din parfume kommer så lidt som muligt i kontakt med luft, ellers kan den nemlig blive dårlig. Hvis der er citrusnoter i parfumen, kan den pludselig komme til at dufte af eddike! Nogle parfumer ændrer farve – det er der dog intet galt i. Det betyder ikke, at de er blevet dårlige af den grund. Det er også en skrøne, at man ikke må bruge parfume, når man skal slikke sol. Det måtte man ikke førhen, men i dag bruger man slet ikke den slags kemi i parfumer, som førhen kunne skade huden, hvis man udsatte det for sollys. Helt overordnet set siger man, at en parfume kan holde sig frisk i tre år, hvis de bliver opbevaret under de rigtige omstændigheder. Det vil sige – ikke på badeværelseshylden, da der her er alt for store temperaturskift. Husk også, at dine parfumer ikke må stå steder, hvor de udsættes for direkte sollys. Kom dem gerne i en skuffe, hvor der er mørkt og temperaturen konstant.

 

Er parfume et afrodisiakum?

Jeg tror, at det kan blive det. Men det er ikke duften i sig selv, som gør det. Jeg mener, at den rette, sensuelle parfume, kan forvandle en kvinde til en sexet femme fatale, fordi at duften gør, at hun føler sig meget mere sexet, og derfor bliver meget mere flirtende. Så på den måde kan parfume sagtens have en effekt som et afrodisiakum. Dufte kan forvandle din personlighed fuldstændig, og kan gøre dig i stand til at ændre dig til en helt anden – med ganske få pust fra en parfume. Hvis du føler dig sexet, så bliver du det. Der findes dog ingen duftmolekyler, som kan gøre os mere tiltrækkende for det modsatte køn. Feromoner virker ikke på mennesker. Det er også et interessant etisk spørgsmål: Hvis nu man opdagede et duftmolekyle, som kan gøre, at andre mennesker ville finde dig uimodståelig, ville det så være etisk korrekt at markedsføre det?

LÆS OGSÅ: Mød manden, der højst sandsynligt står bag din favoritparfume 

 

Er der duftnoter, der trender netop nu inden for parfumeverdenen?

Nej, det kan man ikke sige. For det tager i gennemsnit 2-3 år at fremstille en parfume – fra idé til butik, så det er helt umuligt at forudsige, hvad der kommer til at hitte. Der er det jo lidt anderledes inden for mode- og makeupindustrien, hvor det tager meget kortere tid at producere. Det er meget mere kulturelt betinget inden for parfumeindustrien. Her har madkultur også meget at sige. For ikke så mange år tilbage begyndte Goji-bær at vinde frem verden over – og 2 år senere, begyndte de så småt også at dukke frem i de nye parfumer. Dufteksperter holder meget øje med, hvad der trender i vores samfund generelt. Det vil sige, at hvis man begynder at gå efter det mere sporty look, så vil man om 2-3 år kunne begynde at se flere sporty og friske dufte hos parfumeforhandlerne. Inden for de mere eksklusive dufte, er man begyndt at gå væk fra de søde og tropiske frugtnoter, og lidt mere over til de ”grønne” noter –  tænk på duften af lysegrønne blade. Det ser man faktisk inden for mange forskellige parfume-brands.

“Faktisk burde man skifte parfume med sæsonernes skifte, for det hjælper dig med at forberede dig på en ny sæson – på en forandring. Det er også en opfriskning for dine sanser”

 

Har du selv en yndlingsparfume?

Det korte svar er nej. Der bliver skabt et utal af parfumer, hvert eneste år. Sidste år blev 1.943 parfumer lanceret på verdensplan. Hvis man går tilbage i tiden og kigger, så blev der i hele 1960’erne kun lanceret 61 parfumer. Det er grunden til, at den ældre generation kun havde 1-2 parfumer stående derhjemme. De var meget mere loyale mod deres parfumebrand. Men i dag er det jo helt anderledes. Faktisk har jeg selv en hel duft-garderobe derhjemme, med dufte som jeg bruger til forskellige anledninger. Jeg synes faktisk, at man også bør skifte duft, hver gang man skifter sit tøj. Faktisk burde man skifte parfume med sæsonernes skifte, for det hjælper dig med at forberede dig på en ny sæson – på en forandring. Det er også en opfriskning for dine sanser.

 

Hugo Boss har lige lanceret ”Boss The Scent – For Her”, som du har været med til at udvikle Hvordan adskiller den nye parfume sig fra de andre Boss-parfumer?

”Boss The Scent for Her” er designet til at være en forførelse. Hvor de tidligere parfumer fra Hugo Boss har været mere lette og hverdagsagtige – så adskiller denne sig ved at være mere intens og forførende. Den er skabt til Hugo Boss-kvinden, og efter hvad hun tænker, er forførende og sensuelt. Vi ønskede en parfume, som var dyb og fængslende. Vi ved at de forførende noter i dufte, er de ”spiselige” dufte, såsom frugt – det elsker vi! Vi vil vende tilbage efter mere! Samtidig kommer den dybe chokolade-note i duften først frem senere. Den er en slags skjult note, som først bliver afsløret, når kvinden er klar! Hun er den der er den styrende i forførelsen, og den skjulte note kommer derfor først frem til sidst. Når hun er klar. Boss-kvinden spiller et spil – forførelsens spil.

LÆS OGSÅ: My Daily Routine: Lisbeth Østergaards skønhedsfavoritter

“Boss The Scent – For Her” kan købes online her

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være