Fashion&Beauty

Førstehjælp i vinterkulden: Sådan undgår du tør hud

Vinteren nærmer sig, og i takt med at temperaturen falder – falder luftfugtigheden også. Den tørre luft trækker fugten ud af huden, så den bliver tør og mere udsat. Vil du undgå sprukne læber, frostkinder og tørre hænder er forebyggelse altafgørende.

LÆS OGSÅ: Sådan passer du på huden døgnet rundt

Op i mod hver anden dansker oplever problemer med tør hud, når den kolde tid sætter ind. Det er derfor en god idé at komme i gang med at smøre huden ind allerede nu, så den kan opretholde en stærk barriere gennem hele vinteren.

Hvorfor får man tør hud?

Ligesom et hus er opbygget af mursten med mørtel, er hudens overflade opbygget af hornceller. Mellem cellerne findes fedtstofferne, ”lipiderne”, som sørger for at binde fugten i huden og lægge en barriere, der forhindrer, at fugten i huden fordamper. Når der er mangel på denne ’mørtel’, vipper hudcellerne op som små hudskæl, og hudens barriere bliver utæt. Fugten i huden kan nu uhindret fordampe – med tør eller skadet hud til følge.

Hvilke cremer skal du vælge?

Den til hele familien

Her er cremen, der kan bruges fra top til tå af hele familien. Original clinic cream er udviklet tilsart og tør hud og bruges forebyggende og plejende hver dag. Den nærer og fugter huden med sit indhold af bl.a. dimethicone, der blødgør og lægger et beskyttende lag på huden, som derved hjælper med at holde på fugten.

Original clinic cream, 38 % fedtindhold, Decubal, 125,50 kr.

Forkæl dine hænder

En perfekt håndcreme til tasken. Cremen er hurtigt absorberende og intenst plejende, så dine hænder holdes bløde og smukke. Sheabutter, hvedeprotein, mandelolie og et rigt indhold af acai tilfører fugt, modvirker ældningstegn og plejer i dybden – uden at fedte.

Acai hand cream travel size, Rudolph Care, 75 kr.

Når skaden er sket

En genopbyggende og ekstra nærende creme til meget tør og beskadiget hud.
Jo mere beskadiget hudoverfladen er, des mere fedt skal der til for at lukke den, og Decubal repair cream er med sit høje fedtindhold udviklet særligt til den ekstra tørre, skadede, røde eller sprækkede hud, fx albuer, fødder, hæle, hænder og knæ. Brug Decubal repair cream til huden er helet igen.

Repair cream, 70 % fedtindhold, Decubal, 112,50 kr.

Til læberne

CALM er en plejende naturlig salve til hele familien med ren oliven-, meadowfoam-, havtorn- og morgenfrueolie samt sheasmør, som genopbygger og giver fugt til tør og irriteret hud. Den kan anvendes som krops- og læbepleje. Den kan blandt andet bruges til tørre læber, hænder, albuer og fødder eller som aftershave og aftersun i stedet for vaseline, og som fly-/natmaske. 

Calm balm 02, Karmameju, 249 kr.

Kilde: Decubal

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *