9 makeup fejl, der kan få dig til at se ældre ud 

Vi ønsker vist alle at se friske og yngre ud, og mange gange kan det hjælpes lidt på vej med makeup. Du skal derfor huske, at din makeup-stil skal tilpasses din hud og alder. De teknikker, du brugte i folkeskolen,  holder garanteret ikke den dag i dag! Hvis du er vant til at lægge end makeup, du har lagt de sidste mange år, skal du passe på, at det ikke får dig til at se ældre ud, end du faktisk er. 

Vi guider dig her igennem 12 makeup-fejl, der kan få dig til at ældre ud! 

1. Foundation 
”Ingen foundation er bedre end dårlig foundation, men god foundation er det bedste!” Foundation former den perfekte base til alle looks! Men samtidig med, at din alder og hud ændres, vil dine foundationsbehov også ændre sig. Hvis du vælger at skippe foundation, vil din hudtone selvfølgelig forblive, som den er. Og hvis du anvender for meget foundation, kan du risikere, at det laver tydelige folder og linjer, og derved fremhæver dét, der egentlig skulle dækkes. 
Brug en foundationtype der passer DIN hudtype og farve, og som dækker, uden at det bliver for tungt at se på. Og igen, hvis du har brugt den samme foundation siden 8. klasse, så er det altså på tide at prøve noget nyt – du vil blive overrasket over resultaterne! 

LÆS OGSÅ: Perfect match: Find den rette foundation til din hudtype

2. Blush
Her skal du passe på, at du ikke får anvendt for meget og kommer til at ligne én, der har lagt blushen med lukkede øjne. Undgå også, at lægge det for lavt, eller at vælge en farve, der ikke passer din hudtone. Prøv i stedet at nive dig selv lidt i kinderne, og find så en blush, der matcher dine naturlige skygger. Kom en lille smule på, og sørg for at blende det godt ind! 

3. Eyeliner
En tung og mørk eyeliner i den nederste våde kant kan få dig til at se ældre ud på mange måder. Den kan hos mange få øjnene til at se mindre ud, det kan fremhæve de fine linjer vi har omkring øjnene, og så kan det trække dit ansigt ned. Og hvis der er noget vi ønsker, så er det øjne der fremstår lysere og større! Dette kan du gøre ved at bruge en lys eyeliner til den nederste våde kant og anvende en mørkebrun øjenskygge. Så simpelt kan det gøres!

4. Concealer  
En concealer er perfekt til mange ting som fx at dække bumser eller mørke rander under øjnene. Men hvis ikke du har den rigtige farve, eller hvis den er for tyk, kan du risikere, at det fremhæver mere, end det skjuler. Huden under øjnene er syv gange tyndere end resten af dit ansigt, så det er vigtigt med en let berøring! Brug derfor en let concealer, der passer din hudtone. Påfør det på det inderste hjørne under dine øjne og blend forsigtigt udad og nedad. 

5. Øjenbryn
Det er desværre rigtigt, at vores øjenbryn vokser mindre og mindre, jo ældre vi bliver, hvilket kan skyldes, at vi har overplukket dem gennem årene. Det er også naturligt, at øjenbrynene falder af, jo ældre vi bliver, så de desværre ikke sidder lige præcis, som de har gjort før. Hvis du ønsker et look med fyldige og perfekt buede øjenbryn, kan du starte med at anvende en brow powder, som er en nem og god løsning. Her er det igen vigtigt, at du vælger den farve, der passer dig bedst. 

6. Metallisk look
Du elsker det nok, men metallisk øjenskygge, kan virkelig få dig til at se ældre ud, hvis dine øjenlåg ikke er lige så stramme, som de engang har været. Disse fine og sjove glimmer øjenskygger kan forværre og gøre andre mere opmærksomme på rynkerne og de fine linjer. De metalliske og glitrende farver kan sætte sig ind i rynkerne og ”knitre” omkring øjnene. Den bedste løsning til dette er at bruge matte farver, og hvis du ikke kan undvære det metalliske look, så sørg for at du kun bruger farverne på midten af øjenlåget og ikke ude i siderne, hvor det får fat i de fine linjer.  

7. Læbestift  
Vores læber bliver tyndere jo ældre vi bliver. Så medmindre du har planer om at overtegne dine læber, så burde du starte med at lede dig selv væk fra de mørke farver, da det kan få dine læber til at se tyndere ud. Ønsker du de perfekte læber, kan du starte med en lip liner, og derefter bruge en fin neutral farve, der er blot en tone mørkere end den naturlige læbefarve. Efter det, kommer du lipgloss på. Dette look gør, at læberne får et blødere og mere ungt look. 

8. Pudder
Mange anbefaler, at du afslutter din makeup-rutine med pudder, for at makeuppen holder længere. Men i takt med, at du bliver ældre vil din hud producere mindre olie. Dette vil gøre, at huden hurtigt vil se ekstra tør ud. Prøv i stedet at afslutte med en facemist!

LÆS OGSÅ: Her er de største makeuptrends i 2017

9. Mascara  
Denne er ret ens med brugen af for meget eyeliner på den nederste del af øjet. Hvis du bruger for meget mascara på de nederste vipper, kan det lave skygger og drysse, hvilket kan give mørke rander og endda få dine øjne til at hænge, hvilket vi selvfølgelig alle helst vil undgå! 😉 Så hold det simpelt!

Kilde: Thelist.com

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive