5 gode råd til at undgå hudpleje med skadelig kemi

Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, hvilken hudpleje, man skal gå efter, hvis man gerne vil undgå skadelig kemi. Hudplejebrandet Decubal har i samarbejde med Toxikolog Ewa Daniel nu lavet en guide til alle os, som gerne vil blive klogere på indholdsstofferne i vores hudplejeprodukter.

LÆS OGSÅ: 10 skønhedsprodukter du selv kan lave med frugt og grønt

Konserveringsmidler

Nogle konserveringsmidler er mistænkt for at være allergifremkaldende og andre for at være hormonforstyrrende eller kræftfremkaldende. Hold særligt øje med stofferne; formaldehyd og methylisothiazolinone (MI) og se den fulde liste på allergycertified.com

Parfume

Kig efter ordene ’parfume’, ’fragrance’ eller ’aroma’ og brug med fordel EU’s liste over de 26 særligt allergifremkaldende parfumestoffer. Er du i tvivl om, hvorvidt et produkt indeholder parfume, kan du også dufte til produktet. 

Økologi og ’naturlige’ ingredienser

Hudplejeprodukter, hvor kun 20 % af produktets totale indhold er økologisk, kan markedsføres som økologisk. Derudover er der ingen garanti for at disse ’naturlige’ ingredienser ikke kan være allergifremkaldende.

Deklaration

Deklarationen angiver produktets indhold, men som hjælpeværktøj kan du anvende Forbrugerrådet TÆNK’s app ”Kemiluppen” eller Astma-Allergi Danmark’s app ”Kemilex” til at gennemskue indholdsstofferne betydning.

LÆS OGSÅ: 5 bæredygtige og økologiske skønhedsbrands du skal kende

Mærkninger

Der findes en række mærkninger på det danske marked, som garanterer, at produktet ikke indeholder skadelige ingredienser. Vælg nogle mærkninger, som du stoler på.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være