[single_post_category_name]

Hvad er forskellen på en traditionel og en organisk frisør?

Der er så mange forskellige frisører at vælge imellem, men hvad er fordelene og ulemperne ved henholdsvis en traditionel og en organisk frisør? Stort set alle kvinder har fået farvet deres hår hos en frisør på et tidspunkt, og ved, at det skal holdes ved lige, så farven forbliver smuk at se på. Jeg har selv følt på egen hovedbund, hvordan ens hår har det efter en tur hos henholdsvis en almindelig og en organisk frisør. Og jeg må ærligt indrømme, at jeg personligt har fundet mig en favorit-frisør i København inden for det organiske område.

LÆS OGSÅ: Ja, jeg farver hår selvom jeg er gravid 

”Men hvad gør man ikke for at pleje sit ydre, så man ligner en million dollar baby”

Vi lever i en tid, hvor der er stor fokus på organiske, naturlige og bæredygtige produkter inden for alle brancher. Og de flestevil som regel altid gerne forkæle sig selv med de bedste produkter, som skåner både hud og hår. De fleste kvinder kan nok nikke genkendende til, at de ofte går til en frisør og får farvet deres hår, så de kan føle sig meresexede eller smukke. De fleste er nok også godt klar over, at det ikke ligefrem er det sundeste for håret at farve det hver 2-3 måned, da det slider på håret og på hovedbunden. Men hvad gør man ikke for at pleje sit ydre, så man ligner en ”million dollar baby”. Derfor har jeg undersøgt både fordele og ulemper ved henholdsvis en traditionel og organisk frisør, såman hurtigt kan danne sig et overblik over, hvilken frisør man skal vælge næste gang, man skal have fikset sine lokker.

Fordelene ved en traditionel frisør er:
1. De anvender ammoniakfarver, som gør det nemmere at afblege og dække f.eks. gråt hår.  

2. Priserne er ofte mere billige, da hårprodukterne ikke er særligt dyre. Udvalget af hårprodukter er derfor ret stor.

Ulemperne ved at vælge en traditionel frisør er:
1. Der er skadelige indholdsstoffer og ammoniak i hårfarverne, som kan være medvirkende til at ”brænde” eller ødelægge håret. Det kan desuden forårsage udslæt, eksem eller endda forbrændinger.

2. Rent helbredsmæssigt er det heller ikke sundt for en frisør, at indånde alle disse indholdsstoffer og ammoniak.

Fordelen ved at anvende en organisk frisør er:
1. Der bliver ikke brugt ammoniak, og dermed undgår man giftige dampe.

2. Produktet skåner miljøet og frisørens helbred. 

3. Produktets emballage er bæredygtigt, 100% naturligt, CO2-venligt og fairtrade-produceret.

Ulempen ved at anvende en organisk frisør er:
1. Det kræver større farveteknisk viden af frisøren.

2. Farvningen er dyrere, da hårprodukterne er dyrere.

De organiske frisører findes primært i de større byer, da de er dyrere, og derfor er betinget af flere indbyggere, for at kunne sikre sig et kundegrundlag.

Da jeg selv har fået flere behandlinger hos en organisk frisør, vil jeg vise jer et før og efterbillede. På før billedet kan i se, hvor slidt og ødelagt mit hår faktisk var pga.skadelige indholdsstoffer og ammoniak i hårfarvningen. Igennem flere år havde jeg fået farvet mit hår hos en traditionel frisør.

Min nuværende organiske frisør anbefalede derfor, at jeg skulle holde en pause på et halvt år med at få farvet mit lange hår og kun få farvet min bund. På denne måde fik mit hår ro, så vi ikke risikerede, at det knækkede af.

Derfor vil jeg klart anbefale en organisk frisør til enhver tid, da det giver det sundeste, mest holdbare og flotteste resultat, som både gavner frisøren, miljøet og fremfor alt – dit hår. Ud fra min anbefaling kan jeg ikke generalisere, da jeg kun har taget udgangspunkt i min egen oplevelse hos de to forskellige former for frisører.

Derfor vil jeg anbefale dig at kontakte den frisør – traditionel eller organisk, hvor du føler at du får den bedst mulige rådgivning, da det er vigtigt, at man selv føler, at man får den bedste behandling og service.

3 gode traditionelle frisør i København, som jeg vil anbefale:
Gun-Britt
Dennis Knudsen
Wooma, som ejes af Signe Eflund

3 gode organiske frisør i København, som jeg vil anbefale:
Karishma, din organiske frisør
Zenz
Marie Therese

LÆS OGSÅ: Pink hair don’t care!

Før og efter billeder:

Dark-foto, fotograf Lasse Mørch efter en behandling hos salonen Karishma – din organiske frisør, ved frisør Titica Tofte. 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide