Det fortæller din hud om din krops tilstand

Har du undret dig over, hvorfor du til tider oplever poser under øjnene? Eller uren hud bestemte steder i ansigtet? Hvordan din krop har det, har faktisk stor betydning for dit ansigt. Se med her, hvor vi guider dig til, hvordan du undgår hudproblemerne, ved at passe bedre på din krop.

LÆS OGSÅ: Sådan finder du din ansigtsform 

Vandrette linjer i panden

De horisontale linjer i panden kan indikere problemer med fordøjelsen. Du kan slippe af med problemet ved at drikke varmt vand med citronsaft, som det første når du står op om morgenen.

Rynker rundt om munden

Mange kvinder oplever at få alderslinjer rundt om munden. Men de kan faktisk opstå meget tidligere, hvis du ryger. Hvis du ikke har planer om at kvitte cigaretterne, så kan det hjælpe at smøre et godt lag læbepomade på læberne, så de holder sig fugtede og velplejede.

Kløende gane og ører

Hvis du pludselig opdager, at din gane eller ører klør, så kan det være et tegn på allergi eller lav-intolerance. Hvis du oplever eksem ved ørerne, kan det også være et tegn på at du mangler D-vitamin, som vi danskere ofte er i underskud af om vinteren. 

Uren hud i panden

Dette problem kan indikere indre problemer, såsom forstoppelse eller problemer med leveren. Løsningen er, at drikke rigeligt med vand, så du kan komme af med affaldsstofferne. Du kan også spise mere lever-venlig mad, som grønne salater og spinat, og undgå koffein og fastfood.

Mørke rande

Hvis du er i søvnunderskud, vil du typisk kunne se det i ansigtet, som mørke rande under øjnene. Men fortsætter problemet, kan det være et tegn på intolerance over for specifikke fødevarer. Hold en pause fra mælkeprodukter og hvede, og se om de mørke rande forsvinder. En anden synder når det gælder mørke rande, er alkohol. Selv i moderate mængder kan det ses under øjnene. 

Uren hud langs kæben

Hvis du oplever akne langs din kæbe, kan det skyldes, at du indtager for store mængder mælkeprodukter, sukker eller fastfood. Løsningen er at spise mere sundt og udskifte sodavanden med almindelig vand, så du kommer af med affaldsstofferne. Sørg også for at rense huden morgen og aften.

Sår ved mundvigen

Hvis du oplever sår ved mundvigen skyldes det typisk, at du mangler B-Vitaminer. Løsningen er, at spise flere fuldkornsprodukter, grønne grøntsager og kød – som alle er fulde af B-Vitamin. Alternativt, kan du også indtage B-vitaminer som supplement.

Markant rynke mellem brynene

Er din rynke imellem brynene meget markant, så kan det skyldes, at din lever er under pres. Dette forårsages både af fysiske, miljømæssige og psykiske problemer, eller allergi over for specifikke fødevarer. Du kan afhjælpe problemet ved blidt at massere bryn-området med cirkulære bevægelser.

LÆS OGSÅ: 10 skønhedsprodukter du selv kan lave med frugt og grønt

Fedtet hud

Hvis du har tendens til fedtet hud, kan det sagtens skyldes din kost. Undgå for meget fedt og sukker i periode, og hold øje med, om din hud bliver pænere. I takt med at du bliver ældre, producerer din hud også mindre talg. Det er derfor vigtigt, at du vælger mindre kradse og stærke produkter, jo ældre du bliver, og vælger mere fugtgivende plejeprodukter frem for de udtørrende. En god ansigtsmaske mod fedtet hud, en gang om ugen, kan også afhjælpe problemet.

Tørre læber

Tørre læber er ofte et tegn på dehydrering, og kan derfor afhjælpes ved at drikke rigeligt med vand. Det kan dog også være tegn på B-Vitamin mangel, eller et lavt niveau af Jern i kroppen. Du kan få målt dit vitaminniveau hos lægen. 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og