5 ingredienser du bør undgå i din vinter-hudpleje

Hvis du føler din hud er meget udsat om vinteren, er du bestemt ikke alene. Det kolde vejr medvirker ofte, at huden skriger efter fugt, og resultatet er en tør og skallende hud. Her får du dermatologernes råd til, hvilke ingredienser vi bør gå uden om i vores hudpleje, gennem disse kolde måneder.

LÆS OGSÅ: Det fortæller din hud om din krops tilstand

Vaseline

Selvom dette er et produkt, mange elsker at bruge om vinteren, så anbefales det, at du undlader at bruge det på denne årstid. Selvom vaseline er god til at holde hård kulde, vand og luft væk fra huden, så forhindrer vaseline også fugt i at trænge igennem hudoverfladen. Derudover kan vaseline også forårsage uren hud.

Sæbe

De fleste sæber er virkelig hårde mod huden. Det er på grund af deres høje pH-værdi, som kolliderer med hudens lavere pH-værdi. Derudover kan sæbe også fjerne vigtige lipider fra huden, som alt i alt vil udtørre den. Undgå derfor sæbe-baseret ansigtsrens, især i vintermånederne. Led i stedet efter pH-neutrale produkter.

Alkohol

Et overforbrug af produkter indeholdende alkohol, kan rippe din hud for dets naturlige olier. Dette efterlader din hud fulstændig ‘rå’ og ubeskyttet, og dermed sårbar over for kontakteksem, tør hud og infektioner.

Parfume

Tør hud er meget mere sensitiv over for de forskellige ingredienser, og parfume især er en stor synder, når det gælder irriteret hud. Se efter produkter uden parfume, når du shopper hudpleje.

LÆS OGSÅ: Få Cynthia Nixons bedste tips til at lindre rosacea

Kortison

Hold dig fra produkter der indeholder Kortison (såsoms steorid eller binyrebarkhormon). Mange tilfælde af eksem og allergi kan behandles med Kortison, hvis det er brugt i en kort periode på under to uger. Men på længere sigt, bliver huden afhængig, og det kan tage lang tid – lige fra uger til måneder – for at huden bliver normal igen. I mellemtiden vil du opleve alt fra rødmen, udbrud, meget tør hud til følelsen af en brændende hud. 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er