De kendtes nye trend: bryn med permanent makeup

En trend som vinder mere og mere frem er bryn formet med permanent makeup. Mange kendisser, også de danske, er hoppet med på bølgen, såsom modellen Mathilde Gøhler, TV-vært Lisbeth Østergaard og vores egen Christiane Schaumburg-Müller. Vi har talt med grundlæggeren af skønhedsklinikken Nouveau Art, Majken Villefrance, som er specialist i permanent makeup, for at høre mere om den nye trend.

LÆS OGSÅ: Sådan får du din makeup til at holde hele dagen

 

Oplever du, at det i dag er mere populært at forme sine bryn med permanent makeup?

Ja, helt klart! Der har generelt været en enorm stor interesse for Permanent Makeup de sidste 3-4 år, men med de seneste teknikker, som f. eks. Microblading og Ombre Brows, som har vundet indpas de seneste par år pga. de meget naturlige og naturtro resultater der kan opnås med disse teknikker, er interessen kun blevet endnu større.

 

Hvad er fordelene ved at få ordnet sine bryn med permanent makeup?

Fordelene er mange, men det som vi oftest hører, er at folk synes at det er rart at de ikke nødvendigvis skal stå og tegne og forme deres bryn hver morgen og således sparer tid, og at de ikke skal bekymre sig om brynene stadig “sidder” efter en dukkert i havet eller poolen eller under/efter træning. Disse fordele er der rigtig mange der sætter pris på i deres hverdag.

Dertil, så er vi jo uddannet i at shape, korrigere og finde frem til de korrekte proportioner, så vi får det allerbedste frem i det bryn vi arbejder med og de kunder som eksempelvis har svært ved selv at forme deres bryn, synes jo at det fantastisk at deres bryn fremstår flot formede og velplejede 24/7. Det er lidt ligesom at have en professionel makeup artist der kommer og tegner dine bryn perfekt op hver morgen 😉 Herudover, så er der en særlig gruppe af mennesker, der grundet helbredsmæssige udfordringer kan have meget stor glæde af at få lavet bryn på denne måde. Eksempelvis ved tab af hårvækst efter Kemo-behandling eller ved den auto-immune sygdom Alopecia.

 

Hvad er de forskellige muligheder, hvis man gerne vil have udført permanent makeup på sine øjenbryn?

Overordnet set er der 2 muligheder, men der er forskellige teknikker inden for hver gruppe.

Hairstrokes

Er den behandling, hvor vi deponerer farven i huden således at det ligner små hår og vi kan således, rent visuelt, fylde og forme brynet sådan at det ligner at man har flere hår og mere fyldige bryn end man egentligt har. Denne behandling kan både laves manuelt (Microblading) eller med maskine.

Powderbrows

Er en skyggelægning, hvor man former brynet ved at pigmentere huden bag ved hårene, således at man får en flottere form på brynet. Denne skygge kan laves meget let og naturlig og der kan laves Ombre teknikker, ved at tone farven lysere ind mod næsen eller hvor man nu ønsker at brynet skal være lysere. Denne metode, kan også laves forholdsvis kraftig og dermed minde om makeup. Til denne type behandling benytter man oftest maskine, men det er også muligt at lave det manuelt.
Det er dog vigtigt at understrege at Permanent makeup ikke er beregnet til at erstatte en meget kraftig optegning af bryn. Permanent Makeup bør altid benyttes til blot at fremhæve brynene på naturlig vis.

 

Hvordan foregår en behandling?

Hos os, foregår en behandling således at vi på forhånd har en konsultation, enten via telefon eller ved personlig fremmøde, hvor vi informerer og afstemmer forventninger, samt tjekker at der ikke er nogen kontraindikationer der forhindrer at behandlingen kan gennemføres. Der skal i den forbindelse også udfyldes et samtykke- og helbredsskema.

En behandling forløber således:

Analyse, matematisk opmåling og design af form:

Vi analyserer ansigtet og brynene og laver en matematisk opmåling af ansigtet og øjenpartiet for at finde frem til de æstetisk korrekte proportioner. Herefter tegner vi bryn designet ud fra disse opmålinger samt kundens eget bryn og kunden bedes om at tjekke og godkende formen inden vi fortsætter behandlingen.

Pigmentering 1. runde:

Vi påbegynder at åbne huden og med nål og farve og sørger for at vi kan se designet vi har tegnet. Så bedøver vi brynet igen og foretager det samme på det andet bryn imens.

Pigmentering 2. runde:

I denne runde handler det om at få fyldt pigment/farve i huden, således at huden er mættet nok med farve. Herefter lægger vi igen bedøvelse og fortsætter samme procedure på det andet bryn imens. Herefter tjekker vi brynene igennem en sidste gang og laver eventuelle sidste små rettelser og så er vi færdige og kunden får lov at se sine nye bryn.

Efter behandlingen vil man være lidt rød og hævet og farven ser ofte kraftigere og mørkere ud end den ender med at være efter heling. Herefter påføres Aftercare cremen og kunden får information om, hvordan brynene skal plejes i de efterfølgende dage, hvor huden skal hele. Det tager ca. 1 uge før sårskorpen falder af, og herefter tager det yderligere ca. 4 uger for huden at genopbygges, og først her kan man vurdere resultatet af behandlingen. Man kommer herefter til sine obligatoriske efterbehandlinger og får gentaget processen.

 

Er det smertefuldt?

Det afhænger selvfølgelig af ens smertetærskel, men vi bedøver huden og langt de fleste synes ikke, at det er meget værre end at få rettet øjenbryn med pincet. Faktisk får mange af vores kunder sig en lille lur under behandlingen.

 

Hvor mange behandlinger skal man have for et tilfredsstillende resultat?

Typisk består et færdigt behandlingsforløb af 2-3 behandlinger med 4-6 ugers mellemrum. I enkelte tilfælde kan det være nødvendigt med flere behandlinger.

 

Hvor ofte skal brynet holdes ved lige?

Gennemsnitligt 1 gang årligt med et colorboost. For nogen er det 6 mdr. og for andre er det 12-18 måneder. Da vi arbejder i levende celler og farven deponeres så overfladisk og hermed også er ekstrem sårbar overfor alle ydre, men også indre påvirkninger, så er der ingen garanti for at forløbet er ens for alle. Det afhænger af hudtype, hormonel balance, livsstil, solvaner, produktbrug etc. samt hvilken type behandling man har fået, da Powderbrows f. eks typisk holder længere end Hairstrokes. Vi plejer at sige at jo mere naturligt resultatet skal være – jo oftere vil det kræve vedligeholdelse!

 

Er der nogle risici ved at få formet sine bryn med permanent makeup?

Der er naturligvis altid risici forbundet med at bryde huden og placere et “materiale” under huden. Hermed hentydes til infektioner, og derudover så er der også en risiko for allergisk reaktion, selvom dette er yderst sjældent. Hos os laver vi en priktest med pigmentet til konsultationen, hvis kunden tidligere har oplevet allergiske reaktioner i forbindelse med den type indholdsstoffer som også findes i pigmenterne til Permanent Makeup.

 

Hvad er mulighederne, hvis man ikke er tilfreds med resultatet?

Det er muligt at fjerne Permanent Makeup med laser eller remover væske. Men begge processer er oftest en meget langtrukken og særdeles dyr affære. Så det bedste man kan gøre for sig selv er at undersøge behandlerens håndværk grundigt, inden at man lader denne pigmentere sine bryn, så man er sikker på at kvaliteten af håndværket er i orden.

LÆS OGSÅ: 9 makeup fejl, der kan få dig til at se ældre ud

 

Hvilke overvejelser bør man gøre sig, hvis man overvejer behandlingen?

Da dette er noget, der skal udføres i ansigtet på et meget centralt sted, hvor det ikke kan skjules, så skylder man virkelig sig selv at lave et rigtig grundigt forarbejde – det betaler sig. Man bør læse op på alt information vedrørende denne type behandling, så man er godt klædt på, inden at man møder op til behandling. Ved behandlingen er det rigtig godt at stille uddybende spørgsmål til behandleren, og her bør behandleren være i stand til at svare grundigt og fyldestgørende på alle dine spørgsmål, så du føler dig helt tryg.

Man bør ligeledes studere behandlerens håndværk længe og grundigt, via hjemmesiden, Instagram eller Facebook for kontinuerligt kvalitetsarbejde, inden at man lægger sig under nålen, og hvis man kender nogen der har fået udført bryn hos samme behandler, så grib chancen og se resultatet i virkeligheden. Da der ikke føres kontrol med dette marked, er der nemlig utrolig stor forskel på behandlerne, og på de produkter og det udstyr der benyttes, og mange har desværre slet ikke en fyldestgørende træning i at udføre håndværket. Gode uddannelser og sikkert udstyr er ikke billigt og derfor hænger pris og kvalitet bestemt også sammen i denne branche.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være