Derfor bliver dine negle ved med at knække

Der er ikke noget værre, end negle der knækker! Okay, der findes jo værre ting, men vi kan nok hurtigt blive enige om, at det er irriterende. Du har sikkert selv været der, neglene er endelig blevet perfekte, du har lagt den fineste neglelak, og så sker det… neglen knækker. Hvis ikke du har en fil ved dig, kan du nu gå og være irriteret over den irriterende kradsende negl og ellers bare vente på, at de bliver pæne og ens igen.

LÆS OGSÅ: Det skal være slut med svage negle

En knækket negl engang imellem kan ske for os alle, men hvis dine negle bliver ved med at knække, så er der nok mere bag. Læs med nedenunder, og læs hvilke ting det kan skyldes.

 

1. Mangel på vitaminer

Hvis dine negle er skøre og svage, kan det være et tegn på, at du mangler vitaminer og mineraler. Hvis det er tilfældet, så kan et dagligt indtag af vitaminpiller, være hjælpen på problemet. Tag eventuelt en snak med din læge, for at finde ud af, hvilke vitaminer du mangler.

Et indtag af æg, nødder, fuldkorn, bananer og svampe, er fødevarer der vil hjælpe til at gøre dine negle stærkere, så de ikke knækker nær så meget.

 

2. Mangel på proteiner

Proteiner er godt for mere end bare musklerne. Ifølge en dermatolog, kan et lille indtag af protein, være skyld i negle der knækker. Fødevarer med et højt proteinindhold, giver god næring til vores negle. Sørg derfor for at spise godt med fisk, kylling, magert oksekød, fjerkræ, æg og bønner, for at give dine negle det protein de har brug for.

Prøv eventuelt vores laks med frugt, oliven & rosmarin lige HER

 

3. Dehydrering

Hvis ikke du drikker nok vand, vil stort set hele din krop reagere på det, også dine negle! Faktisk så spiller det en stor rolle for dine negle, hvis du går og er dehydreret. Hjælp derfor dine negle indefra, ved at drikke en masse vand!

LÆS OGSÅ: 9 tegn på at du drikker for lidt vand

 

4. Mangel på fugtighedscreme

Dine negle har ikke kun brug for hjælp indefra, de har også brug for hjælp udenpå. Den bedste måde at gøre det på, er ved at få fat i en god håndcreme. En håndcreme som du skal have på dig hele dagen (man kan aldrig smøre dem for meget!) Hav den i din håndtaske, i din bil eller hvor det er let for dig, lige at få fat i, og smøre hænder og negle godt ind.

 

5. For meget vand

Her mener vi selvfølgelig ikke det vand du drikker, men det vand dine hænder og negle kommer i kontakt med, i løbet af dagen. Hvis du tænker over det, så er dine hænder ret tit i kontakt med vand, både når du vasker op, vasker tøj eller andet og det er alt sammen med til at gøre neglene mere svage. Opløsningsmidler og sæbe kan også være med til at tørre hænderne og neglene endnu mere ud. Løsningen på det, kan ,som tidligere nævnt, være benyttelse af en masse håndcreme lige efter kontakt med vand. Ellers kan du gøre brug af handsker, så du skåner hænderne og neglene lidt mere.

 

6. For meget neglelak

Vi kan nok hurtigt blive enige om, at den rigtige neglelak kan gøre underværker! Men hvis du bruger for meget neglelak og ikke giver neglene en pause engang imellem, jamen så kan det altså skade mere end det gavner.  Prøv eventuelt at have et system, hvor du har neglelak på 4-5 dage og derefter har et par dage uden neglelak.

 

7. Filer du den forkerte vej?

Når du filer dine negle, føles det sikkert naturligt og nemt, men der er en chance for at du gør det forkert, og er med til at gøre dine negle mere svage. Nøglen er at file i bare én retning, og IKKE frem og tilbage, da det kan svække neglen endnu mere og forårsage brud på neglen. Og hvis du filer neglen for meget, kan du risikere at den bliver for tynd og derved have lettere ved at knække.

LÆS OGSÅ: Dette geniale trick vil få din neglelak til at holde længere

 

8. Mobilen og computeren

Som om der ikke er nok grunde til at vi skal lægge telefonen fra os… Men kender du til den klikkende lyd der kommer, når du skriver på tastaturet eller skærmen? Det kan nemlig på længere sigt have en negativ effekt på dine negle. Enhver konstant kontakt med neglene, kan svække neglepladen over tiden. Så hvis du kan høre, at dine negle rammer tastaturet eller skærmen når du skriver, så fil dine negle ned eller ændre din måde at skrive på, så du kan beskytte neglene.

Husk at det tager et stykke tid for dine negle at vokse, så der går nok lidt, før du kan mærke til at dine negle er blevet stærkere. Vidste du, at i gennemsnit vil en hel ny fingernegl tage seks måneder at vokse ud? Så sæt i gang og skån dine negle lidt mere!

Kilde: Thelist.com

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være