Laver du også disse parfume-fejl?

Af alle skønhedskategorierne, er parfume måske den mest drilske. Lige fra at udvælge den helt rigtige i butikken, til hvordan du skal bære dem, og hvordan man opbevarer dem på den bedst mulige måde. Vi har derfor samlet de bedste råd, når det gælder parfume, så du kan blive lidt klogere på de forførende dråber…

LÆS OGSÅ: Eksklusivt interview: Få duftekspertens bedste parfume-tips

Shopping

– Brug testpapir beregnet til formålet, når du skal teste en parfume.

– Spray ca. 15 cm fra strimlen, og kun et enkelt pift. Vent altid 30 sekunder før du dufter til prøven.

– Hold ikke papiret for tæt på næsen, da nogle af duftmolekylerne kan komme på huden, så du vil få svært ved at dufte andre parfumer efterfølgende.

– Glem ikke, at en parfume udvikler sig, jo længere tid du bærer den. En parfume dufter faktisk markant anderledes, fra du først kommer den på huden, til blot 30 minutter efter. Derfor bør du altid gå rundt med duften i minumum en halv time, før du beslutter dig for at købe en duft.

Påføring

– Husk også at teste på din hud. En parfume kan dufte helt anderledes på din egen hud, end når du dufter den på et testpapir eller på din veninde. Lad parfumen sidde nogle minutter, inden du begynder at dufte til den.

– Påfør den dine pulspunkter, da huden her er meget tynd og derfor også varmere. Varmen får parfumen til at udvikle sig og sprede sig bedre. Håndled og bag ørene er ideelt.

– Gnid ikke dine håndled efter du har sprøjtet parfume på dem, da det kan ødelægge duftmolekylerne og ændre duften.

Opbevaring

– Hold dine parfumer væk fra badeværelset. En parfume har tre fjender: lys, varme og ilt. Badeværelser bliver ofte meget varme, og her er også for lyst til dine parfumer. Parfume er som en god vin – den skal opbevares ved en lav og vedvarende temperatur.

– Lys er den værste fjende for parfumer. Opbevar dem på en hylde i dit soveværelse, hvor de ikke udsættes for sollys, hvis du bruger dem ofte. Det bedste sted at opbevare sine parfumer er i en skuffe.

– Hvis din parfume er særlig speciel, kan du opbevare den i køleskabet, da holdbarheden vil blive forlænget betydeligt.

LÆS OGSÅ: Her er de 10 bedste unisex-parfumer

Kilde: Popsugar

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive