Hemmeligheden bag de kendtes perfekte tænder

Facts


Hans Alfred Juel Jensen

Tandlæge og medejer af Falkoner Tandlægerne på Frederiksberg

For mere information, kan du kontakte klinikken her:
Falkonertandlaegerne.dk

Har du også undret dig over, hvordan Hollywoodstjernerne har fået de perfekte tænder, vi alle går rundt og sukker efter? Det kan vi løfte sløret for her. For du behøver nemlig ikke at bruge flere år på at gå rundt med en lettere uflatterende bøjle for at opnå det smukke smil, du altid har drømt om. Både Khloe Kardashian, Zac Efron, Eva Longoria og mange, mange flere har fået øjnene op for Invisalign som kan gøre de mest skæve tænder helt snorlige. Vi har talt med tandlæge Hans Alfred Juel Jensen fra Falkoner Tandlægerne, for at høre mere om hemmeligheden bag stjernernes perfekte tænder.

LÆS OGSÅ: Hvide tænder? Her er alt du bør vide om tandblegning

Invisalign-behandlingen er en næsten usynlig måde at rette dine tænder på. Når du henvender dig til klinikken, kan du få vist hele din Invisalign-behandlingsplan fra start til slut ved hjælp af avanceret 3D computer-billedbehandlingsteknologi. Derefter specialdesignes der en række gennemsigtige skinner, som passer til dine tænder, så de kan rykke tænderne lidt ad gangen. Hver skinne bæres i cirka to uger, før den erstattes af den næste i serien og gradvist bevæger tænderne sig mod den planlagte slutposition. Behandlingstiden kan variere alt efter dine egne behov og ønsker, men man kan vurdere hvor lang tid behandlingen ca. vil være for dig ved en konsultation.

Justin Bieber og Katherine Heigl har begge brugt Invisalign

Invisalign-skinner virker på den måde, at de rykker tænderne gennem en række nøje kontrollerede bevægelser. I modsætning til traditionelle bøjler styrer Invisalign-behandlingen ikke kun, hvor meget bevægelse hver skinne skal give, men også timingen af bevægelserne. Så på hvert stadie er det kun bestemte tænder, der flytter sig, i henhold til behandlingsplanen for det pågældende stadie. 

Fordelene ved Invisalign-skinner er, at de er gennemsigtige, og normalt er der næsten ingen, som bemærker, at du har dem på. Du kan stadig spise og drikke, hvad du har lyst til under behandlingen, fordi skinnerne kan tages af og på. Du kan også tage skinnerne af for at børste tænder og bruge tandtråd, som du plejer, for at opretholde din sædvanlige mundhygiejnerutine. I modsætning til traditionelle faste bøjler, er der ingen metalbøjler eller metaltråde med Invisalign. Derudover giver metoden dig mulighed for at se dine resultater og din behandlingsplan virtuelt, før du begynder, så du kan se, hvordan dine tænder forventes at se ud, når din behandling er færdig.

Du skal gå med skinnerne hele tiden under behandlingen, undtagen når du spiser, børster tænder eller bruger tandtråd. Det anbefales, at du har dem på i 22 timer af døgnet.


Behandlingsprocessen

1. Når det er blevet bekræftet, at du er egnet til behandling, tages der billeder, røntgenbilleder og digitale scanninger eller et tandaftryk af dine tænder.

2. Når dine skinner er blevet specialfremstillet, vil du modtage en serie ad gangen. Du skal bære skinnerne hver dag og skifte dem derhjemme – i gennemsnit hver til hver anden uge.

3. Du skal besøge klinikken hver 6.-8. uge for at tjekke op på, hvordan det går, og så du kan få nye skinner. Når du er færdig med din behandlingsplan, skal du sove med en usynlig natskinne, magen til Invisalignskinnen, så du kan beholde dit nye smil.

Eva Longoria og Zac Efron har også fået nyt smil med Invisalign

Der er ikke bivirkninger ved behandlingen, men nogle mennesker kan midlertidigt opleve et mindre ubehag i nogle dage, når de påsætter en ny skinne i begyndelsen af hver ny behandlingsfase. Det er normalt og beskrives typisk som en trykkende fornemmelse. Det er et tegn på, at skinnerne virker, og det forsvinder normalt i løbet af et par dage.

LÆS OGSÅ: Christiane: Min daglige rutine

Som med andre former for ortodontisk behandling afhænger udgifterne til Invisalign-behandlingen af kompleksiteten af dit tandretningsbehov og behandlingsforløb. Som hovedregel kan prisen for voksne sammenlignes med traditionelle faste bøjler, og den ligger typisk mellem 21.500 og op til 45.000 kr. Behandlingsvarigheden er typisk 6-12 måneder. Du kan kontakte Falkoner Tandlægerne for en eksakt pris på dit eget behandlingsforløb.

Kilde: Invisalign.dk og Dynamicdentalinc.com

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er