Hvide tænder? Her er alt du bør vide om tandblegning

Facts


Hans Alfred Juel Jensen

Tandlæge og medejer af Falkoner Tandlægerne på Frederiksberg

For mere information, kan du kontakte klinikken her:
Falkonertandlaegerne.dk

Drømmer du også om det helt perfekte og strålende Colgate-smil? Der findes en række produkter på markedet, som lover dig de eftertragtede hvide tænder, men oftest uden den store effekt. Den mest effektive vej til hvidere tænder er gennem tandblegning. Men det kan ofte være en jungle at finde rundt i, hvad der er bedst, og om der er noget som er potentielt skadeligt for tænderne. Derfor har vi spurgt tandlæge Hans Alfred Juel Jensen fra Falkoner Tandlægerne, om hvad du bør vide, hvis du overvejer at få foretaget en tandblegning. 

Hos Falkoner Tandlægerne modtager vi forespørgsel på blegning af tænderne fra patienter i en bred aldersgruppe fra omkring 21 år til ca 75 år. Der er stadig en tendens til at kvinder efterspørger det mere end mænd, men mændene er dog kommet godt med.
Vi har testet mange blegesystemer på klinikken. Vi ville gerne være i stand til at tilbyde blegning på en time hos os, men måtte erkende, at resultatet ikke var tilfredsstillende for os. De udnyttede ikke tændernes fulde potentiale, og gav ofte væsentlige bivirkninger for patienterne.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du børste tænder – hver dag!

Det blegesystem, som vi har valgt at benytte på klinikken hedder Enlighten Evolution 3. Det benytter sig dels af hjemmeblegningens fordele, og dels en afsluttende klinikblegning, der lige giver det sidste Touch, men uden bivirkninger. Du får udleveret en speciel tandpasta, når blegeskinnerne fremstilles. Denne tandpasta forbereder tænderne på blegeprocessen. Så bleger du tænderne om natten i dine blegeskinnerne i samlet 14 dage, med to forskellige typer blegegel. Når du er færdigbleget kommer du på klinikken og får klinikbleget tænderne i 2×30 minutter i dine skinner. Så er du færdig og har flotte lyse tænder.

Ved blegning af tænderne kan enkelte personer opleve et jag, som føles ubehageligt i det sekund det foregår, men det går over med det samme igen. Dette er ganske uskadeligt og harmløst og vil ikke skade tanden. Opleves jaget igen, så kan man vælge at stoppe blegningen og blot fortsætte igen næste dag. Efter endt blegning vil man opleve et tandsæt der er lidt mere kuldefølsomt end normalt, men dette går over igen efter nogle uger.
Det er desuden vigtigt, at man holder sig fra farvede mad- og drikkevarer mens man bleger og 20 dage efter. Det vil sige at du skal skifte rødvinen ud med hvidvin, og skære ned på den tanninholdige te i denne periode.

Langt de fleste personer kan få foretaget en blegning. Vi skal blot være sikre på, at alle tænderne har det godt og er velbehandlede, så der ikke er nogle oversete huller, slid, syreskader mm. Hvis der er plastfyldninger eller kroner på fortænderne, er disse ofte lysere end tændernes nuværende farve, hvorfor en blegning ofte udligner denne forskel igen. Jeg kan bedst lide at anse blegningen af tænderne som prikken over i’et, der kan udføres, når tænderne er sunde. Det blegesystem, som vi har valgt at benytte på klinikken, Enlighten Evolution 3, garanterer den lyseste farve på Tandlægernes såkaldte “Vita skala”, for patienter der ligger i den normale A-tone. Langt de fleste ligger i A-tonen hvorfor den lyseste farve, B1, kan opnås. Det er tændernes naturlige farve der fremkommer, og det vil aldrig komme til at se unaturligt og såkaldt “IFØ-hvide” ud. Disse toilet-hvide tænder fremkommer kun ved at der bores i tænderne og der påsættes en kunstig porcelænsskal udenpå tanden. Dette fænomen er ikke udbredt i Europa (endnu).

LÆS OGSÅ: 15 madvarer som gør dig smukkere

Blegningen holder i ca 4-5 år men afhænger selvfølgelig af dit forbrug af især rødvin, tobak og te.

Før og efter tandblegning:

Enlighten Smiles

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være