[single_post_category_name]

9 tips til at gro langt og sundt hår

Der er ingen skam i at have en lækker page eller en flot korthårsfrisure. Men er du en af dem, der forgæves har prøvet at gro dit hår langt LÆNGE uden at nå nogen vegne? Så giver vi dig her rådene til, hvordan du får dit hår til at gro sundt, langt og lækkert.

LÆS OGSÅ: 5 naturlige hacks til at lysne brunt hår

 

1: Husk, at det ikke bliver langt over natten

Medmindre dit hår gror som ukrudt, så tager det tid at gro et langt hår. Hår vokser cirka 1,2 cm. om måneden, og det er kun, hvis der er tale om rigtig sundt hår, der ikke har splittede ender. Du er derfor nødt til at væbne dig med tålmodighed, hvis du vil have langt havfruehår.

 

2: En saks er din ven!

Ironisk nok er en saks din ven, hvis du vil have sundt og langt hår. Selvom regelmæssige trimninger ikke gør, at dit hår vokser hurtigere, så holder det dine spidser sunde. Hvis du lader dine spidser blive splittede, vil dit hår faktisk blive kortere, end hvis du går regelmæssigt til frisøren. Det anbefales, at du går til frisøren hver 10. til 12. uge for at få trimmet spidserne.

LÆS OGSÅ: 7 favoritter, der redder dit sommerhår 

 

3: Brug conditioner, hver gang du bruger shampoo

Anbefalinger siger, at du skal bruge conditioner, hver gang dit hår er vådt. Med tiden bliver håret tyndere i bunden af farvning og styling, her kan conditioner hjælpe med at erstatte lipiderne og proteinerne i hårets aksel, ligesom det forsegler hårroden. Dette forhindrer, at der sker flere skader, og dit hår kan vokse længere og se sundere ud.

Redken Extreme Conditioner, 96 kr. hos NiceHair.dk

 

4: Brug ikke shampoo hver gang, du er i bad

Forsøger du at gro længere hår, så er noget af det værste du kan gøre, faktisk at bruge shampoo, hver gang du er i bad. Formålet med shampoo er nemlig, at det skal bruges til at vaske snavs og produkter væk. Men det vasker også naturlige olier væk, som holder dit hår sundt og blødt. Så se om du kan trække den så langt som muligt med at bruge shampoo, og når du endelig gør det, så skal du sørge for, at det det kun skummer op i hårbunden og derefter bare glider ned og rammer resten af håret, når vandet skyller væk.

LÆS OGSÅ: Team ChriChri tester: Volumespray til håret

Redken Cleansing Cream Shampoo, 119 kr. hos NiceHair.dk

 

5: Giv håret en olie- eller maskebehandling hver uge

Hår som går til skuldrene eller er længere, kan være flere år gammelt, og har højst sandsynligt brug for mere kærlighed, end en conditioner kan give det. Derfor er det en god idé at bruge fugtbaserede masker og olier ugentligt. Gør dit hår fugtigt og lad en oliekur eller hårmaske sidde i håret i 10 minutter, inden du går i bad og vasker det med shampoo. Dit hår vil takke dig for den ekstra opmærksomhed.


L’Oréal Serie Expert B6 Biotin Inforcer Masque, 169 kr. hos NiceHair.dk

 

6: Overvej kosttilskud

Din krop kræver mange vigtige næringsstoffer for at kunne producere nyt hår – heraf masser af protein og essentielle mineraler. Hvis du gerne vil have langt og sundt hår, er det vigtigt, at du får en sund og afbalanceret kost. Kniber det med at få den rette mængde af håropbyggende næringsstoffer, så kan du supplere med kosttilskud, der har ry for at sætte gang i hårproduktionen. Kosttilskud, som indeholder biotin og silica er især godt for håret. Inden du begynder at tage kosttilskud, er det selvfølgelig vigtigt, at du lige søger råd hos din læge, så du er sikker på, at du hverken får for lidt eller for meget.


Imedeen hår og negle, 255 kr. hos Matas.dk

 

7: Børst dit hår, som var det spundet af guld

Konstant børstning af håret kan medføre fysisk skade på dit hår. Derfor skal du sørge for at starte nedefra og arbejd dig op mod hovedbunden. Ofte går vi instinktivt efter hovedbunden, når vi skal rede håret, men det er hårdt for hovedbunden, og du kan miste hår ved det. Derudover anbefales det at bruge en børste, der ikke er alt for hård ved håret, enten en wet brush, der er lavet specielt til vådt hår eller en børste med vildsvinehår, da de både er blide og gode til at distribuere de naturlige olier ned i håret.

MOROCCANOIL® Boar Bristle Classic Brush, 449 kr. hos NiceHair.dk

 

8: Brug det rigtige hovedpudebetræk

Drop bomuldsbetrækket og erstat det med satin, som har en blødere overflade, og ikke skaber friktion, som almindeligt vævet bomuld gør. Det gør, at du vil vågne op med knap så filtret hår efter en god nats søvn.

 

9: Drop håndklædet

Selvfølgelig skal du ikke droppe håndklædet helt og aldeles. Men lad være med at vikle dit våde hår op i et stramt, snoet håndklæde, da det vil forårsage rigtig meget skade på dit hår. Du kan derimod overveje at bruge en turban med en naturlig pasform, da det er mere skånsomt for håret.

LÆS OGSÅ: Sådan finder du den rigtige hårfarve til din hudtone 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide