[single_post_category_name]

Redaktionen anbefaler: 8 makeup-brands uden kemi

Vi bruger makeup næsten hver dag. Vi putter den ene creme på efter den anden, men tænker vi egentlig over, hvor mange forskellige produkter vi bruger? Der er parfume i det meste makeup og de fleste cremer, og selvom du køber ”parfumefri” produkter, kan de stadig indeholde duftstoffer som ikke er sunde for os. Vi har her samlet 8 hudvenlige, lækre mærker, så vi ikke skal gå og bekymre os om brugen af cremer og makeup og risikoen for at udvikle allergi.

LÆS OGSÅ: ENDELIG – Sephora åbner webshop!

Clinique
Clinique er udviklet i samarbejde med hudlæger. Alle deres produkter er allergitestet, så du med tryghed kan bruge deres makeup og cremer. De går meget op i, at alle deres produkter skal være 100% uparfumeret, så de ikke forårsager nogle former for allergier. Samtidig med, at de laver mange former for makeup, så reklamerer de også med, at deres produkter plejer og behandler din hud, da de er fyldt med fugt og plejende egenskaber.
Pris: Høj
Clinique kan købes her

Benecos
Benecos er et økologisk mærke som bl.a. kan købes i Magasin. Deres produkter er fokuseret på at være 100% økologisk og uden mineralolier og petroleum, da det er svært for vores hud at absorbere. Selvom huden måske føltes blød af disse stoffer, så forstyrrer de hudens naturlige regulering samt dens metabolisme. Benecos koncentrerer sig også om at lave produkter uden paraffiner, som er kendt for at tilstoppe vores (i forvejen skrøbelige) pore. Udover alle disse undtagelser laver Benecos også deres makeup uden silikoner, som bl.a. er med til at gøre huden ikke i stand til at afvise dem og ende i fedtvævet.
Pris: Lav
Benecos kan købes her

Youngblood
Youngblood er lavet på de fineste mineraler fra jorden, uden nogen former for kemi tilsat. Makeuppen er tilsat Rhodolite, hæmatit og zincite som alle er med til at beskytte vores celler og væv. Produkterne fra Youngblood indeholder naturlige solbeskyttelse som bl.a. er med til at give et fejlfrit, dækkende look. Produkterne er gode at bruge til hud der har gennemgået laserbehandling, hvis du har akne, eller hvis du døjer med misfarvning. Alle produkter er uden talkum, parabener, olie og parfume.
Pris: Middel
Youngblood kan købes her

Tromborg
Endnu et mineralprodukt på markedet. For Tromborg er det vigtigt, at man som forbruger skal stole på, at det man putter i ansigtet er godt og ikke usundt for huden og helbredet.  Mærket er oveni købet dansk. Produkterne fra Tromborg er efter sigende med til at modvirke hudens tegn på aldring, problemhud eller skader forårsaget af det eksterne miljø. Produkterne indeholder bl.a. højteknologiske innovative peptider (som er små kæder af aminosyrer) til udglatning af linjer og rynker. Tromborg bruger økologiske certificerede æteriske olier og økologisk certificerede planteekstrakter, som hjælper huden til at få fugt og energi.
Pris: Høj
Tromborg kan købes her

bareMinerals
bareMinerals er skabt til at skulle lave makeup, der er god mod huden uden at irritere den, og produkterne skulle formindske chancen for bumseudbrud. De har lavet  løs mineralpudder for at undgå optagelse af kemiske fyldstoffer og bindemidler. Det siges, at bareMinerals er så naturligt, at du kan sove med makeup på…. Og det skulle være rart at have makeup på uden det føltes tungt og klistret i løbet af dagen.
Pris: Middel/høj
bareMinerals kan købes her

 

Nilens Jord
Her har vi endnu et dansk makeupmærke. Nilens Jord indeholder ingen parfume, paraberner, æteriske olier og mærket er en allergi-certificeret hudplejeserie. Nilens Jord var rent faktisk de første i Danmark der valgte at fjerne parfume fra deres produkter. De mener, at parfume er et unødvendigt indholdsstof. De havde success med at fjerne parfumen fra produkterne og valgte yderligere at fjerne alle parabener og æteriske olier, som i bund og grund også indeholder parfume. Nilens Jord var først et makeup-brand, men er blevet til en hudplejeserie også, som fokuserer på hudvenlighed.
Pris: Høj
Nilens Jord kan købes her

LÆS OGSÅ: Hemmeligheden bag de kendtes perfekte tænder

Sandstone
Sandstone er et forholdsvist nyt firma i Danmark, det er faktisk kun omkring 2 år gammelt. Mærket er lavet af en far til tre teenagepiger, som begyndte at bekymre sig om sine pigers makeupforbrug i forhold til allergi, og efter at han selv fik parfumeallergi, valgte han at starte sin egen plejeprodukt- og kosmetikserie, som både er fri for parfume, parabener og 60 andre kendte allergifremkaldende stoffer.
Pris: Lav
Sandstone kan købes her

Kan indeholde affillate links 

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Dette indlæg har 2 kommentarer

 1. Betina

  Tænker der under sektionen omkring clinique skal stå parfumefri og ikke parfumeret 😉 blot en sød lille note, beklager hvis I har fået det af vide 1000 gange 😉 rigtig god dag

  1. Cecilie Wig

   Hej Betina,
   Du har fuldstændig ret! Clinique indeholder selvfølgelig ikke parfume – det er rettet nu.
   Tak for at gøre os opmærksom på det ❤️
   Rigtig god dag til dig også // Kh Team ChriChri

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide