[single_post_category_name]

Sådan plejer du din tatovering

Det er ikke nogen hemmelighed, at redaktionen netop lige har fået lavet nye fine tatoveringer. Vi har alle sammen tatoveringer i forvejen, men fandt ud af, at det er vidt forskellige ting vi har fået at vide om, hvordan man bedst plejer sin nye tatovering. Derfor har vi undersøgt sagen og her får du den ultimative guide til, hvordan du skal pleje din nye flotte kropsudsmykning.

LÆS OGSÅ: Tatoveringer eller ej: Vi er vilde med tatovør Lina Ekatarina!

Først og fremmest skal du ALTID følge din tatovørs anvisninger, da det kan være forskelligt, hvilken pleje din tatovering skal have, efter hvor den sidder og hvor stor den er.

Når din tatovering er helt nylavet er den ofte pakket ind enten i film eller med kliniderm film. Har du fået almindelig film på, SKAL det sidde på i mindst én time og maks. 12 timer. Kliniderm må ligeledes først tages af efter mindst en time, men du kan i princippet vente op til fem dage, men så skal det altså også af.

Efter du har taget ’forbindingen’ af, er det vigtigt, at du vasker den grundigt med lunken vand og sæbe, så blod og farverester forsvinder. Derudover er det vigtigt, at du ikke bruger en klud, svamp eller en børste, men renser med flad hånd, og lader den lufttørre.

Selvom du nok har hørt, at du skal smøre din tatovering med creme, så skal du altså vente 12 timer med at smøre den første gang, så tatoveringen får ro til at lukke sig. Efter de 12 timer skal du dog sørge for, at din tatovering hele tiden er fugtet med et tyndt lag salve – det kan enten være Panthenol, Pega Pantenok, B5 Pantex, Bepanzhen eller andet, det vigtige er bare, at salven indeholder Dexpantenol, som understøtter hudens egen naturlige helingsproces. Det er desuden virkelig vigtigt, at du ikke smører for meget salve på, men lader laget være tyndt, da huden ikke vil kunne ånde, hvis der er for meget salve på.

Det er især i de første 2-3 uger efter, du har fået lavet tatoveringen, at du skal gøre lidt ekstra for at pleje den. Den skal gerne vaskes tre gange dagligt med vand og sæbe, og du skal så vidt muligt undgå at lade den få sol, solarie, saltvand, klorvand og stramt tøj. Får du din tatovering på en ferie, så er det virkelig en god idé at få den på den sidste dag, så undgår du en masse bøvl.

Sørg også for at bruge solcreme på din tatovering efter tre uger, når den er helet, da den er følsom for direkte sol. Det er dog vigtigt, at du venter til de første tre uger er gået.

Har du fået din nye tatovering et sted, hvor du plejer at barbere dig, er du nødt til at give skraberen en pause, da du ikke må barbere dig omkring tatoveringen, når den er fuldstændig hævet, da du kan risikere at inficere din tatovering med bakterier og i værste tilfælde få en infektion.

En anden ting du skal være opmærksom på er, at du ikke udsætter dig selv for fysisk hårdt arbejde, efter du lige har fået din tatovering. Bevægelser kan nemlig gøre, at din hud omkring tatoveringen bliver irriteret og revner, hvilket forlænger helingsprocessen. Hold derfor en pause fra fitnesscentret (Øv hva? ;-)) og har du et hårdt, fysisk job, så få tatoveringen om fredagen, så den kan hele over weekenden.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide