6 makeup-tricks, der skjuler dine tømmermænd

Den løsslupne stemning om sommeren gør ofte, at man har svært ved at sige nej, når veninderne spørger, om man lige skal ud at have et glas rosé. Som bliver til to. Som bliver til tre… Og før man får set sig om, er klokken blevet 5 om morgenen, og du er på vej hjem med en kebab fra din lokale kebabpusher – godt tanket op på alkohol. Men ligeså dejligt det kan være at give den lidt ekstra gas en sommeraften, ligeså forfærdeligt er det næste dag, når man vågner op med en bagende sol i ansigtet og familiefødselsdag på dagsordenen. Vi kan ikke garantere, at dine tømmermænd forsvinder med disse makeup-tricks, men de gør i det mindste, at ’Nååå, der er nok én, der var i byen i går?’ ikke er den første sætning, du hører, når du tropper op til gildet. 

Et kolde gys

Alkohol kan ofte få dit ansigt til at hæve op. Men der er hjælp at hente i dit køkken, hvis du både vil ’depuffe’ dit ansigt og føle dig lidt mere vågen. Fyld håndvasken med vand, is og agurk og dyp dit ansigt i det. Det vil både berolige din opsvulmede hud OG sætte gang i blodomløbet, så dit ansigt vil komme til at se mere friskt ud. Næste skridt er at placere to kolde teposer med grøn te under dine øjne, og lade dem sidde i to minutter. Koffeinen i grøn te er fantastisk til at mindske hævelser og mørke cirkler omkring øjnene.

LÆS OGSÅ: Kenny Ankers guide til perfekte bryn

Brug den rigtige concealer
Efter en aften med alkohol er det ikke sikkert, at din sædvanlige concealer kan skjule ”skaden” dagen derpå. Derfor er det en god idé at have en color correction palette, der både indeholder en grøn farve til at korrigere rødmosset hud, en lilla til at korrigere hævet hud og en varm beige, der kan korrigere de blå toner i mørke rander.

Drop foundation
Vi forstår det udmærket – det kan være fristende at lægge en foundation, som en base, når man har tømmermændsramt hud. Men fordi alkohol dehydrerer din hud, så vil din foundation næppe ligge, som den skal, men se alt for tør ud. Byt den tunge foundation ud med en let BB-cream og et lille dryp flydende highlighter, og du vil straks få en hud, der stråler på den helt rigtige måde. Ikke dårligt, når du kun har fået tre timers søvn, vel?

Contour
Hvis det kolde ansigtsbad, vi før nævnte, ikke lyder som noget for dig, så kan du snyde dig til et ’depuffet’ ansigt med contour. Fordi din hud stadig er tør efter gårsdagens løjer, skal du dog undgå noget med shimmer i, men i stedet bruge en pudder/concealer i en tone mørkere end din naturlige hudtone. Lav dit bedste duckface og påfør den mørke farve i ’hullerne’ under dine kindben, på siderne af næsen og let mod hårgrænsen. Blend derefter grundigt med en buffing-børste.

Skjul dine røde øjne
Dine øjne kan ofte være røde og tørre efter en bytur, men der er hjælp at hente. Sørg for at dryppe øjnene med saltvandsdråber og tegn med en hudfarvet streg i den våde kant rundt om øjnene. Slut af med at påføre tre prikker med flydende highlighter. Et ved tårekanalen, et under dit øjenbryn og et på midten af øjenlåget. Du vil straks komme til at se mere frisk ud.

Skab et friskt look med blush
Grå og tømmermændsramt hud har brug for seriøs hjælp, og her kan den rigtige blush virkelig være din redning. En cremeblush kan give dit ansigt den rette naturlige glød, som pudderversionen ikke kan, og sørger du for, at den er blåtonet pink vil ingen nogensinde mistænke dig for at være ved at dø af tømmermænd indvendigt.

LÆS OGSÅ: Guide: Perfekt sommermakeup, der holder HELE dagen

 


Too Faced HANGOVER primer, 225 kr. hos Sephora


NYX color correcting concealer, 110 kr. hos Matas.dk


Embryolisse BB-cream, 269 kr. hos NiceHair.dk 

Clinique chubby stick contour, 225 kr. hos Matas.dk


Gosh Nude Eyeliner Kohl, 59,95 kr. hos Matas.dk 


Benefit Shy Beam Highlighter, 225 kr. hos Sephora


Youngblood blush, 260 kr. hos Matas.dk

Kan indeholde affillate links

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være