[single_post_category_name]

Overvejer du at få større læber?

Kvinder har forsøgt at fremhæve deres læber i mange tusinde år. Egyptens dronning Kleopatra (69-30 f.v.t.) brugte læbestift, og i Antikkens Grækenland brugte man farve til at fremhæve læberne.

LÆS OGSÅ: Er du generet af store og tunge bryster?

Moden dikterer i øjeblikket store, sensuelle læber, hvor overlæben er lidt smallere end underlæben, med en tydelig markeret overgang mellem læbe og den omgivende hud. Hvem ønsker ikke læber som Angelina Jolie?

Man kan forstørre læberne ved hjælp af flere forskellige metoder, hvor hver af dem har sine fordele og ulemper.

Læbeforstørrelse ved hjælp af vævsfyldere:
Læbeforstørrelse med injektioner der giver volumenforøgelse i læberne, er den hyppigst anvendte metode til læbeforstørrelse. Metoden er enkel, den er rimelig sikker og relativ billig. De vævsfyldere, også kaldet fillers man kan anvende, kan opdeles i tre grupper: Ikke permanente vævsfyldere, semipermanente vævsfyldere og permanente vævsfyldere.

LÆS OGSÅ: Hvad er fillers, og er det farligt at anvende?

Alle disse vævsfyldere kan give volumen til læberne, resultatet afhænger i høj grad af behandlerens erfaring og evne.

Man kan enten fremhæve overgangen til det læberøde ved at lægge fylde langs en tynd kanal, eller man kan lægge fyldet dybere i læberne, så de får mere fylde. Ved disse behandlinger er det vigtigt at bevare amorbuen – ellers ser det unaturligt ud.

De ikke permanente vævsfyldere er de fillers , som oftest anvendes til læbeforstørrelse. Da de er biologisk nedbrydelige, skal behandlingen gentages. Resultatet holder som regel 6-12 måneder afhængig af tykkelsen af filleren. Man anvender ofte en tykkere filler til læberne for at få et mere holdbart resultat.

Du skal regne med at være meget hævet i læberne det første døgn, herefter forsvinder hævelsen stille og roligt i løbet af et par dage. Benytter man sig i udtalt grad af tykke fillere i læberne – så kan det medføre at huden bliver meget tyk og grov på grund af arvævsdannelse. Her snakker vi gentagne behandlinger over 10-12 gange, men jeg har også set arvævsdannelse i læberne efter kun få behandlinger, hvis der er givet for stor mængde filler på en gang (mere end 1 ml.).

Jeg vil anbefale, at man holder sig fra de permanente fillere som f.eks. Aquamid og Dermalive, da der er risiko for, at disse fillere med tiden kan medføre at læberne hæver voldsom op, og det kan næsten være umuligt at fjerne disse fillere, hvis det er gået galt.

Læbeforstørrelse ved hjælp af kroppens eget fedt:

Ønsker man et mere holdbart resultat, kan man anvende kroppens eget fedtvæv som fyldmateriale. En ulempe ved denne behandling er dog, at den kræver, at kirurgen har stor erfaring i at foretage fedttransplantation som er både tidskrævende og dyr.  Der er ofte meget hævelse efter indgrebet, og hævelsen kan vare i op til en måned.

Operationen omfatter to procedurer udført i samme operation: først en fedtsugning af f.eks. mave, lår eller indersiden af knæene. Herefter oprenses fedtet, og til sidst sprøjtes det ind i læberne. Du skal regne med, at op til 50% af det indsprøjtede fedt vil forsvinde. Nogle har behov for flere behandlinger, før en fuld effekt er opnået. Læberne føles naturlige og resultatet er varigt.

Man skal her virkelig udvælge sin kirurg med omhu. Det er meget vigtigt, at kirurgen er trænet i fedttransplantationer, da fedtet skal tages på en speciel måde og behandles varsomt for at fedtcellerne ikke går til grunde. Endvidere er oprensningen af fedtet inden det sprøjtes ind vigtigt – Indsprøjtningen af fedtet skal foregå med små kanyler, meget jævnt, da man ellers risikerer ujævnheder som kan være svære at korrigere for.

Kirurgisk læbeforstørrelse
For at løfte det læberøde op kan man fjerne et mågevingeformet stykke hud lige under næsen. Herefter bliver overlæben løftet og huden syes omhyggeligt sammen lige under næsen. Operationen efterlader et ar under næsen. Denne metode er mest velegnet til ældre, da man risikerer et mere tydeligt ar, jo yngre man er.

For at gøre læberne mere fyldige, kan man også skære nogle V-formede snit på indersiden af læben og herefter sy dem sammen som et Y. Herved skubbes vævet frem (V- til Y-plastikker). Denne metode giver i mange tilfælde generende arvævsdannelse, og jeg vil ikke tro, at nogen anvender denne metode længere.

I en periode var det populært at anvende et fremmedmateriale, som man lagde ind i læberne blandt andet Goretex. Jeg vil dog fraråde disse behandlinger på grund af et ”kunstigt” resultat og risiko for betændelse, føleforstyrrelser og arvævsdannelse.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide