[single_post_category_name]

Sådan undgår du fedtet hud

Artiklen indeholder reklamelinks

Hvem elsker ikke hud, der ser smuk og sund hud? We do for sure! I denne kolde vinterkulde gør vi ikke andet end at smøre os ind i serum, olie og creme konstant for at undgå tør og sprækket hud, og det kan godt være, at vi slipper for tør hud. Men til gengæld kan det være svært at finde den gyldne balance mellem tør og fedtet hud. Så what to do, når man har bekæmpet den tørre hud, men også vil undgå fedtet hud?!

 LÆS OGSÅ: 6 ting vi altid har i tasken

Fedtet og olieret hud skyldes ofte dine gener, og selvom vi ikke kan lave om på de gener, vi er født med, så er der stadig ting, du selv kan gøre, for at minimere olieproduktionen i huden.

Vask dit ansigt hver dag med en mild ansigtsrens

Dette vil fjerne olien, som stopper dine porer. Eksperter er enige om, at ved at bruge en almindelig ansigtsvask hver morgen og aften, er den bedste måde at bekæmpe olieret hud på. Forsøg at undgå en for hård ansigtsrens, da den ofte vil udtørre din hud. Dét sæben skal gøre, er at fjerne olie og døde hudceller fra dit ansigt og porer. Hvis du vælger en kraftig rens, som er lavet til tør og olieret hud, skal du gå efter den mildeste, du kan få, og brug den kun, når du virkelig har brug for det. Hvis en helt almindelig ansigtsrens ikke virker, så gå efter dem, der indeholder ingredienser som benzoylperoxid eller salicylsyre.

Brug toner

Ved at bruge toner, når du har renset dit ansigt, fjerner du olie og det får dine porer til at trække sig sammen. Der findes mange slags tonere, men har du lidt sart hud anbefales det, at du går udenom dem med alkohol og i stedet går efter dem, der har ingredienser som koffein eller grøn the. Det er generelt en dårlig ide at bruge skin tonic, da de mest henvender sig til folk med normal eller tør hud. Brug en vatrondel med toner i din t-zone, når toneren er tørret ind kan du enten vaske den af med en ren vaskeklud, eller du kan lade den sidde, så længe du efterfølgende smører dit ansigt med en oliefri ansigtscreme.

Brug ansigtsmaske et par gange om ugen

En regelmæssig lermaske kan gøre underværker for en fedtet hud. Lermasker eller ’clay masks’, som de hedder på engelsk, kan reducere olieproduktionen i flere dage, og gøre din hud blød og glat. For at få et maksimale resultat kan du parre det med et peeling-produkt med ingredienser som glykolsyre eller salicylsyre, da de går ind i porerne og exfolierer, så olien ikke hober sig op og bliver til urenheder.

Lev sundt

Ja, hvad hjælper en sund livsstil ikke på?! Døjer du med fedtet og olieret hud, er en kost fyldt med antioxidanter og omega-3 vigtigt. Det vil forbedre din huds tekstur og generelle udseende. Derimod skal du undgå mad med et højt sukker- og fedtindhold, da dette kan forårsage fedtet hud. Ligesom motion har vist sig at have en række fordele for din hud, inklusiv at forhindre den i at blive fedtet. Sørg for at undgå stress, få masser af søvn og drik masser af vand, som også er en af de afgørende faktorer for sund hud.


1. Ansigtsrens fra Clarins, 200 kr. hos Boozt.dk // 2. Toner fra Ole Henriksen, 175 kr. hos Boozt.dk // 3. Ansigtscreme fra Organic Pharmacy, 525 kr. hos Matas // 4. Ansigtsmaske fra Origins, 195 kr. hos Matas // 5. Deep Cleansing Clay Mask fra Ilse Jacobsen, 156 kr. hos Matas // 6. Peeling Cream fra Clarins, 275 kr. hos Matas //

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide