Kan man amme efter en brystoperation?

Facts

Benedikte Thuesen

Speciallæge i plastikkirurgi

Læs mere om Benediktes arbejde her:

www.benedikte-thuesen.dk

Har du tænkt over, om man kan amme efter en brystforstørrende operation?  Speciallæge i plastikkirurgi Benedikte Thuesen forklarer her, hvad det betyder for amningen at have fået foretaget en brystforstørrende operation.

Brystforstørrende operation

Langt de fleste kvinder oplever ingen større gener eller problemer i forhold til amning efter en brystforstørrende operation. Hvis du har mærket de almindelige forandringer under graviditeten i brysterne som brystspænding og øget vækst, er det som regel gode tegn på, at man kan amme normalt.

Ifølge en stor nyere amerikansk videnskabelig undersøgelse foretaget på kvinder, som fik foretaget en brystforstørrende operation viste det sig, at 94% af kvinderne kunne amme deres børn både før og efter indsættelse af silikonebrystimplantater.

15,9 % af kvinderne oplevede, at de havde for lidt mælk inden operationen, mens 19,6 % af kvinderne oplevede, at de havde for lidt mælk efter en brystforstørrende operation.

Årsagen til, at kvinderne efter en brystforstørrende operation havde mindre mælk, kan skyldes, at implantaternes fylde kan nedsætte lagerkapaciteten, især såfremt brystimplantaterne er placeret umiddelbart under brystkirtel- og fedtvæv i stedet for bagved den store brystmuskel.

Derfor oplever nogle kvinder, som har fået foretaget en brystforstørrende operation, at de skal lægge barnet til brystet lidt oftere end andre ammende kvinder, fordi lagerkapaciteten er mindre pga. implantaternes fylde.

Men en medfødt lille mængde kirtelvæv kan også være en medvirkende faktor til, at barnet skal ammes lidt hyppigere end gennemsnittet. Og langt de fleste kvinder, som har fået indlagt brystimplantater, har jo netop fået lagt dem ind pga., at de synes brysterne var for små.

Har man nedsat følesans i brystvorteområdet efter en brystforstørrende operation, kan dette have betydning for mælkedannelsen og nedløbsrefleksen. Med tiden normaliseres følesansen dog ofte med årene efter operationen.

Jeg oplever dog også i mit virke som plastikkirurg solstrålehistorier. Kvinder som fortæller, at de ikke kunne amme deres første barn, men efter de fik lagt brystimplantater ind, kunne de godt amme de næste børn. Så det er ikke altid, at det er operationen, som er årsag til manglende evne til at kunne amme.

Er man i tvivl, er det altid en god ide at rådføre sig med jordemoder og evt. sundhedssygeplejerske om, at man har fået foretaget en brystforstørrende operation.

LÆS OGSÅ: Brystforstørrende operation ved hjælp af brystimplantater

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og