[single_post_category_name]

10 myter og fakta om Botox

Der findes masser af myter om Botox. Her kan du få svar på, hvilke der holder stik og hvilke, der ikke er sande.

  1. Botox er en gift

Sandt

Botox er en gift, der blokerer nerveenderne i en muskel, så den ikke kan trække sig sammen. Det medfører, at musklen slapper af og rynker glattes ud.

  1. Botox er farligt

Sandt

Botulinumtoksin er et af de mest farlige giftstoffer der findes. Den dosis, man bruger når man behandler rynker er dog meget lille 10-20 gange mindre end den dosis man anvender, når man behandler patienter medicinsk med Botox mod f.eks. muskelspasmer, blærespasmer og migræne. På den baggrund er det en forsvindende lille del, der får problemer med Botox efter kosmetisk behandling. Hvis injektionsteknikken, doser og behandlingsområde overholdes, er det ekstremt sjældent, man ser alvorlige bivirkninger.

LÆS OGSÅ: Hvad er Botox, og er det farligt?

  1. Botox kan give permanente lammelser

Falsk

Virkningen indtræder efter nogle døgn og den største effekt ses efter et par uger. Virkningen aftager efter 3-6 måneder. Behandlingen kan gentages med måneders mellemrum, når de uønskede rynker dukker frem igen.

I sjældne tilfælde kan der efter behandlingen optræde sænkning af enten det øvre eller nedre øjenlåg eller lammelser i den nedre del af ansigtet i form af hængende mundvig. Disse gener svinder af sig selv ofte inden for 2-4 uger.

  1. Man mister følesansen, når man får Botox

Falsk

Man bliver ikke følelsesløs efter Botox behandling. Man kan sagtens mærke huden i ansigtet, det er kun mimikken (evnen til at trække musklen sammen) man mister for en periode.

  1. Jeg skal til en konsultation hos en læge før jeg må få Botox

Sandt

Minimum to dage før behandlingen skal du informeres af en læge med autorisation fra Sundhedsstyrelsen til at udføre Botox behandling. Bare fordi man er læge eller speciallæge i plastikkirurgi, har man ikke automatisk autorisation. Du må heller ikke nøjes med en konsultation hos en sygeplejerske.

Når den lovpligtige betænkningstid er overholdt kan en sygeplejerske med autorisation til at udføre Botox behandlinger derimod godt udføre behandlingen.

Så glem alt om lige at få det klaret i frokostpausen, uden du først har talt med en læge.

  1. Det gør ondt at få Botox

Falsk og sandt

Når man behandler rynker med Botox sprøjtes små mængder Botox ind under huden i musklen på udvalgte steder med en meget tynd kanyle. Det er et lille stik, man selvfølgelig kan mærke, når stoffet bliver sprøjtet ind. Det føles som en kortvarig smerte og svien ligesom at blive ramt af en elastik.

  1. Botox kan give større læber

Falsk

Nej, ønsker du større læber, skal du spørge efter filler og ikke Botox.

LÆS OGSÅ: Overvejer du at få større læber?

  1. Man må ikke få botox når man er gravid og ammer

Sandt

Der findes ingen undersøgelser, der viser, at det er skadeligt for dit barn, hvis du får Botox, mens du er gravid eller ammer. Men for en sikkerheds skyld anbefales det, at du ikke får det. Selvom den mængde Botox, der gives mod rynker er meget lille og helt ufarlig for dig, ved man ikke om det kan skade et foster eller et spædbarn.

  1. Armsved kan behandles med Botox

Sandt

Men kun midlertidigt. Botox sprøjtes ind flere steder i armhulerne lige under huden og lammer muskulaturen rundt om svedkirtlerne. Virkningen holder i op til 6 måneder.

  1. Man kan blive immun overfor Botox.

Sandt

Enkelte kan blive immune over for Botox, hvilket medfører, at det ikke virker. Dette kan ske, hvis man får botox igen og igen uden at musklen har nået at genvinde sin kraft inden den næste behandling. Så overdriv ikke behandlingerne!

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide