ChriChri tester: Cryosauna i 130 minusgrader

Reklame fordi vi var inviteret

Vi er aldrig blege for at teste en skøn- og sundhedstendens af, og da Jan fra Treatness.dk spurgte os, om vi ville teste deres cryosauna, krævede det ikke meget betænkningstid – til trods for, at det er en “behandling” i 130 minusgrader. For når fordelene tæller:

  • Vægttab, mellem 500-1000 kalorier pr. behandling
  • Effektiv smertebehandling af: Gigt, sportsskader, dårlig ryg og knæ, psoriasis mv.
  • Hurtigere heling efter operation og fødsel
  • Forbedret restitution
  • Anti-inflammatorisk effekt
  • Smukkere hud, du mærker det dagen efter
  • Modvirker stress og depression
  • Bedre søvn

Ja, så er det altså svært ikke at give det en chance. Og nå ja, så kan vi også nævne, at det er noget som celebrities som Jennifer Aniston og Jessica Alba sværger til og bare det i sig selv er nok til at overbevise os 😉 Team ChriChri’s Cecilie har testet nogle af behandlingerne hos Treatness, og du kan læse om hendes oplevelse her:

Hvordan foregår cryosauna-behandlingen?

For det bedste resultat skal du helst ikke have andet tøj på end nogle tykke tøfler, undertøj (uden metalbøjler) og handsker. Derefter stiller du dig ind i cryosaunaen og drejer rundt om dig selv i 3 minutter under guidning af assistenten, mens du oplever, at din krop bliver nedkølet med kold luft.

Hvordan føles det?

Det er meget forskelligt, hvad folk synes om behandlingen. Nogle synes, at det er ubehageligt, at blive nedkølet på den måde, men jeg må indrømme, at jeg var overraskede over, hvor smertefrit det var. I starten mærker du, at du bliver koldere og koldere, indtil du til sidst er så kold, at alle hårene på kroppen har rejst sig, dine tænder klaprer og du har generelt en følelse af at være gennemkold. Ved 2,5 minut har man lidt en følelse af, at nu vil man gerne snart ud. Til sidst kan man mærke, at adrenalinet begynder at pumpe og det kører virkelig på fulde drøn, når du træder ud af saunaen og du får en øjeblikkelig følelse af velvære og at være varm helt ind i kernen – en følelse, som varer ved resten af dagen.

Kan alle få en behandling?

Som udgangspunkt kan alle få det.

The Kardashian Treatment

Efter turen i cryosaunaen viste Jan rundt i resten af klinikken, da de tilbyder flere forskellige behandlinger udover cryosaunaen. Der er EMS-træning, lokal cryobehandling, lysterapi og lymfe- og kompressionsmassage. Jeg prøvede først kompressionsmassagen, som foregår på den måde, at du får en slags dragt på fra fødderne og op til under brystet, som via luft masserer med langsomme, pulserende pres og er rigtig godt til ømme muskler. Lymfemassagen er samme koncept, men bevægelserne er lidt blidere og får væsken i kroppen væk fra de lymfer, som ikke virker ordentligt og hen til lymfer der virker, og derved vil man mærke en positiv virkning på væskeophobninger i kroppen.

Imens jeg lå der med dragten på, fik jeg en lokal cryobehandling i ansigtet – som Kim Kardashian bl.a. er fan af. Via en lasersensor behandler man mindre områder med iskold-damp, som har både en lindrende effekt ved smerter (fx. spændingshovedpine), men også er med til at booste kollagenet i huden og har en opstrammende effekt. Det var virkelig en dejlig oplevelse, og helt klart noget, man godt kunne blive afhængig af.

Til sidst sluttede jeg af med en omgang lysterapi. Rødt lys-behandling har en gavnlig effekt på inflammationstilstande og hudlidelser som eksem og ikke-helende sår, ligesom det kan være med til at afhjælpe acne, give bedre søvn, lindre gigt- og ledsmerter, øge din styrke og cellefunktionerne. Det foregår på den måde, at du står mellem to vægge med det varme, røde lys i omkring 10 minutter. Igen får man en følelse af varme og nærvær og det er virkelig trist at komme ud i almindeligt lys bagefter. 

Resultatet

Der er ingen tvivl om, at jeg havde en rigtig god oplevelse med behandlingerne. Nu har jeg ikke problemer med gigt, ledsmerter, acne osv., så jeg kan kun skrive under på, at du virkelig får en følelse af velvære bagefter. Min krop havde det lidt ligesom, hvis jeg havde været i fitness – I ved på den der måde, hvor man er gennemvarm og har en let følelse i kroppen. Jeg var også virkelig fan af ansigtsbehandlingen (den lokale cryo-behandling), min hud i ansigtet virkede frisk og spændstig og hver gang jeg har spændingshovedpine, er det dét eneste jeg har lyst til (jeg har endnu tilgode at gøre noget ved det dog).. Sidst men ikke mindst, så lagde jeg mærke til noget efterfølgende – jeg fik et akut kejsersnit tilbage i januar og selvom arret er blevet rigtig pænt og jeg ikke har haft nogle komplikationer med det, så har det hele tiden været lidt lyserødt i kanten, ikke noget der så farligt ud, tænker bare, at det har været, fordi det var nyt – og det er altså gået væk. Jeg ved dog ikke, om det er noget særligt, der har gjort, at det er blevet endnu pænere eller om det er behandlingerne i kombination med hinanden, men dog synes jeg stadig, at det er værd at nævne.

LÆS OGSÅ: Christiane: Derfor skal du glæde dig til jul

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og