8 makeup-fejl, der får dig til at se ældre ud

Selvom makeup både kan få dig til at se yngre og friskere ud, gælder det modsatte også, hvis du lægger det forkert. Her er 8 makeup-fejl, der kan få dig til at se ældre ud, men som heldigvis også er lette at rette.

LÆS OGSÅ: 6 makeup-tricks, der skjuler dine tømmermænd

Fejl 1: Ingen foundation
Hvis du tror, at du skal bruge mere makeup med alderen for at se yngre ud, så kan du godt tro om. Bruger du for meget makeup kan du hurtigt komme til at se ældre ud. Til gengæld er der én ting, du ikke må droppe, når ændre i din rutine – nemlig foundation. Den rigtige foundation kan nemlig være din bedste ven. Til olieret hud er en pudderfoundation bedst, læg det med en fluffy børste for det bedste resultat. Har du mere tør hud er en flydende foundation eller en tonet dagcreme bedre. Har du kombineret hud, kan du prøve lidt forskelligt af, indtil du rammer rigtigt.

Fejl 2: Du bruger blush forkert
En kendt makeupfejl: Har du også altid hørt, at du skal lægge blush på dine æblekinder. Men den klovnelignende makeup klæder altså ikke nogen. Et andet no-go er at lægge blushen for langt under dine kindben, da det visuelt vil trække ned i dit ansigt. Men anvender man blush korrekt, så kan det give dig give dit ansigt en lækker glød. Sørg for at børste det sparsomt op langs kindbenet.

Fejl 3: Din blush er den forkerte farve
Hvis blushen ikke harmonere med din læbefarve, kan den komme til at se ’hård’ ud. Vælg farver, der er bløde og rene, og som giver kinderne en frisk glød. Kvinder med lys hud gør sig bedst med rosenrøde-og ferskenfarver, og må helst ikke være for brunt. Koral-, orange- og bærfarver med masser af bronze er god til mørkere hudfarver.

Fejl 4: For meget lipliner
At tegne udover dine egne læber med lipliner, har aldrig været så populært, som det er nu. Bare spørg Khloé Kardashian og Kylie Jenner, som elsker denne trend. MEN mørke, overtegnede løber vil få dig til at se ældre ud hurtigere end du kan stave til K-A-R-D-A-S-H-I-A-N. Tegner du for meget ud over din naturlige læbelinje, vil farven blive fanget i de små, fine linjer rundt om din mund og gøre dem tydeligere. Så hold dig hellere inden for linjerne og sørg for, at din lipliner matcher din læbestift i farven, så det ikke kommer til at se for opsigtsvækkende ud af de forkerte årsager.

Husk: Lip liner er beregnet til at definere dine læber og læbefarve,  den er ikke beregnet til at fungere som din læbestift.. På egen hånd ser lipliner ud alt for hårdt.

Fejl 5: For tung på concealer
Mange kvinder lægger et tykt lag concealer i et forsøg på at dække fine linjer og rynker omkring øjnene. Men for meget concealer gør faktisk det modsatte, da det tørrer og revner med tiden. En anden tilganger at holde den sarte hud omkring dine øjne fugtet, da dette vil ’plumpe’ huden op, og dine rynker vil blive fyldt ud. Brug kun en minimal mængde af concealer i den inderste øjenkrog, hvor din hud naturligt er mørkere. Vælg et produkt med lyspartikler, som giver dit ansigt mere udstråling.

Fejl 6: Concealer i den forkerte farve 
Vælger du en for lys concealer under øjnene, kan du i værste fald ende op med to halvmåner under øjnene. Når du vælger concealer skal den generelt matche din hudfarve eller en enkelt tone lysere, men ikke mere end det. Døjer du generelt med mørke rander under øjnene, kan du afhjælpe det med en concealer med en gul eller fersken tone, som vil lysne området på den rigtige måde.

Fejl 7: Streg under øjnene
At bruge en sort streg under øjnene er en ret kendt fejl, som ikke åbner din øjne, men får dem til at se små og tunge ud, og det trækker din ansigt nedad. Just don’t. I stedet skal du lægge stregen både over og under øjet, og tvære farven forsigtigt ud, for at få et lettere look.

Fejl 8: Dine bryn får ikke nok kærlighed
Med alderen bliver mange kvinders bryn tyndere og lysere. Men en let måde at komme til at se mere ungdommelig ud er, at sørge for, at dine bryn er velformede og veldefinerede. Fyld dine bryn med lette strøg med en øjenbrynsblyant, i en farve der er en lille smule lysere end dine bryn, da makeuppen altid kommer til at se mørkere ud, når den bliver lagt på huden. Brug en brynbørste til at blende farven ind i brynene og giv den en tur med en bryngel, så de holder hele dagen.

LÆS OGSÅ: Kenny Ankers guide til perfekte bryn

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være