[single_post_category_name]

Sådan finder du den rigtige hårfarve til din hudtone 

Har du også prøvet at sidde hos frisøren og straks efter indse at den nye hårfarve du har valgt slet ikke passer til dig, så skyldes det måske din hudtone!

LÆS OGSÅ: Disse farver er de mest flatterende for din hudtone

Udover de klassiske hårfarver som brun, blond, rødt og sort, findes der et utal af nuancer og undertoner, som kan gøre beslutningen om den nye hårfarve, fuldstændig umulig! Hvis du derudover er til de lidt mere utraditionelle farver, bliver det ikke ligefrem nemmere… Vi har derfor lavet en liste til dig, så du kan finde den helt rette hårfarve til din hudtone.

Hvordan finder jeg min hudtone?

Før du kan finde den rette hårfarve, er du nødt til at finde ud af hvilken hudtone du har. Det første du skal gøre er at sørge for at du er omgivet af naturligt lys, da unaturligt lys kan forandre udseendet på din hudfarves naturlige undertoner. For hurtigt at få en fornemmelse for hvilke undertoner du har, skal du blot vende dine håndflader opad og tage et kig på dine blodårer. Har de et blåligt eller lilla skær, har du kolde undertoner, hvorimod du har varme undertoner, hvis de har et grønligt skær. Er du i tvivl om det er det ene eller det andet, har du formentlig en neutral hudtone. Tillykke! Det betyder at du kan vælge lige den farve du vil, og stadig se fantastisk ud! Hvis du derimod har kolde eller varme undertoner, så læs med nedenfor, hvor vi guider dig til hvilke farver der klæder dig bedst.

Askeblond

Den askeblonde farve, inkludere kolde nuancer og ser derfor smukt ud til dig som har kolde undertoner med rødlige nuancer. De underspillede blå toner i den kolde askeblonde farve, vil udligne de rødlige nuancer i din hudtone og give dig et smukt og harmonisk udtryk. Hvis du vælger denne hårfarve, så sørg for at holde den vedlige med en silver shampoo, som holder de gule nuancer væk.

Gyldenblond

Hvis du har lys hud med kolde, blålige undertoner, bør du vælge en lidt varmere blond farve med guld-, karamel- eller honningfarvede nuancer. De honning- og karamelfarvede nuancer er også gode til hvis du har mere gullige eller neutrale undertoner, da en alt for lys eller askeblond kan få din hud og dit hår til at gå ud i et. Har du derimod meget varme undertoner, er det en fordel at holde dig væk fra den gyldenblonde hårfarve, da for mange varme nuancer, kan få dig til at se bleg ud.

Mørkebrun

Kolde brune nuancer, som mocca og mørk chokolade, passer godt til dig med varme undertoner. Hvis du har gullige undertoner, er det ligeledes en god idé at vælge den kolde mørkebrune, da den vil lysne din hudfarve.

Kastanjebrun

Har du varme undertoner, så skal du vælge den fine gyldne kastanjebrune hårfarve. På samme måde som med den askeblonde, vil dette udligne de kolde undertoner i din hudfarve og dermed give dig mere glød.

Bordeauxrød

Den kolde bordeauxrøde farve, er smuk til dig, som har en lys kold hudfarve med rødlige undertoner. Her vil de underspillede blålige nuancer i den røde hårfarve, spille godt sammen med din hudfarve og få den til at stråle, frem for at få den til at se grå og trist ud.

Kobberrød

Hvis du har neutrale eller kolde blålige undertoner og lys hud, så vil den varme kobberrøde være den farve du bør vælge. Vælg din yndlings nuance i alt fra jordbærblond til kobber, men sørg for at købe en shampoo til farvet hår, så du kan holde den varme glød så længe som muligt.

Kold sort

Den kolde sorte farve, som espresso og lakrids, vil se fantastisk ud til dig som har varme undertoner. Hvis du har en lys gullige hudtone, vil kontrasten give din en smuk nærmest porcelænsfarvet hudtone. Har du derimod en mørk glød i din hudfarve, kan du bære den kolde sort, uanset hvilken undertone du har.

Varm sort

Den varme sorte, som næsten går over i en meget mørk brun, som mørk mocca eller kakao, passer godt til dig som har kolde undertoner uanset hvilken hudfarve du har. De varme undertoner i dit hår, vil nemlig spille godt sammen med de kolde undertoner i din hud.

Utraditionelle farver

Hvis du drømmer om en vild og anderledes hårfarve, kan du nærmest vælge alle farver i regnbuen, men hav dog disse råd med i dine overvejelser, inden du sætter dig i stolen hos frisøren. Varme farver som pink, orange og gul, passer bedst til kolde undertoner, hvorimod kolde farver som blå og lilla er smukkest til dig med varme og gerne gullige undertoner. Det vigtigste er dog, at du husker på at de utraditionelle farver blegner hurtigere, hvilket betyder at du skal benytte produkter til farvet hår, for at holde liv i den vilde farve.

LÆS OGSÅ: 10 kendisser der beviser, at øjenbryn kan ændre alt

Kilde: Thelist.com

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide