10 tips til at lindre en solskoldet hud

Når du opholder dig i solen bør du altid have solcreme på med en passende solfaktor. Men når det er sagt, så sker det bare ofte at vi glemme den, og det bliver altid en smertefuld lærestreg. Hvis din solskoldning er alvorlig (kvalme, ekstreme smerter og blæner), bør du søge læge. Men ved mindre solskoldninger er der nogle simple tricks, du kan bruge, som øjeblikkeligt vil lindre smerten og hjælpe den forbrændte hud. Læs med her!

LÆS OGSÅ: De bedste solcremer: Her er vores favoritter

1. Æblecidereddike

Fyld en sprayflaske med en blanding af æblecidereddike og vand – det vil øjeblikkeligt lindre dine smerter. Især i de første dage efter solskoldningen, vil din hud være ekstra øm. Her kan du spraye blandingen på den forbrændte hud, og det vil få smerterne til at forsvinde. Eddike har også desinficerende egenskaber som slår bakterier ihjel og beroliger inflammation.

2. Yoghurt

Kom kold yoghurt på din solskoldning i 10 minutter – det vil hjælpe huden med at hele. Find noget neutral yoghurt som indeholder en masse probiotika der vil hjælpe huden med at gendanne dens naturlige barriere. Kom yoghurten i et tyndt lag over den forbrændte hud og lad den sidde i 10 minutter, inden du forsigtigt dupper den af med en kold klud.

3. Havregryn

Tag et havregrynsbad som vil hjælpe den kløende hud. Blend en smule havregryn i din blender eller food processor og kom det derefter i et varmt karbad, inden du hopper i. Havregrynen vil hjælpe med at berolige inflammation og en kløende hud.

4. Honning

Fordel et tyndt lag honning på det forbrændte område for at reducere infektion. Honning er et naturligt desinficerende middel som også kan hjælpe en beskadiget hud. Kom forsigtigt honningen på området og dæk det med et gazebind eller lignende forbinding, og lad det sidde i et stykke tid.

5. Løst tøj

Ifør dig løst tøj mens din hud heler. Stramt tøj kan irritere en solskoldet hud, så for at hjælpe din hud med at hele hurtigere, bør du finde dit løse tøj frem fra garderoben.

6. Aloe Vera

Afkøl din Aloe Vera gel i køleskabet inden du kommer den på huden, da det vil nedkøle den brændende hud og forebygge at din hud begynder at skalle. En af de bedste midler til at behandle en solskoldet hud, er at smøre Aloe Vera gel på det forbrændte område, og dette trick vil yderligere få den brændende fornemmelse til at gå væk.

7. Sort te

Dyp en vaskeklud i en kop kold sort te, og dup den på den solskoldede hud. Det vil tage lidt af den brændende fornemmelse. Dette tip er godt, hvis du er steder, hvor du ikke har mulighed for at smøre dig med Aloe Vera, som fx på et fly. Bryg gerne den sorte te med flere teposer for optimal effekt.

8. Hovedpinepiller

Knus nogle hovedpinepiller til det bliver pulver, og tilsæt så en lille smule vand for at skabe en anti-inflammatorisk pasta. Spred miksturen ud på den forbrændte hud og skyl det forsigtigt af igen efter nogle få minutter. Dette vil mindske inflammationen.

LÆS OGSÅ: Ny app hjælper dig med at planlægge dine børns tid i solen

9. Vådservietter

Kom en vådserviet oven på din solskoldede hud for at afkøle området. Vådservietter, eller Baby Wipes, er milde mod huden og kan afkøle den midlertidigt for en quick fix smertelindring.

10. Bagepulver

Ejer du et badekar, kan du komme en smule bagepulver i lunken badevand, da det vil berolige den irritable og forbrændte hud. Efter du har drysset bagepulver i vandet, hopper du i og ladet det virke i nogle minutter. Bagepulveret har en højere pH-værdi og vil derfor hjælpe med at balancere den lavere pH-værdi din solskoldede hud har, og afhjælper dermed den ubehagelige fornemmelse.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være