[single_post_category_name]

Christiane: Disse 7 sunde vaner vil få din hud til at stråle

Med Clarins nye serie, Multi-Active, bliver vigtigheden af en sund livsstil understreget. Der er unægtelig noget om snakken – det hele hænger sammen.

At have nogle sunde rutiner har uden tvivl en effekt, og lad mig også lige slå fast: Sunde rutiner giver én følelsen af at have det godt indeni.

LÆS OGSÅ: Christiane: Sådan holder du din hud sund

Skønhed kommer indefra, siger mange. Jeg er enig, men jeg mener også, at velvære kommer indefra og er med til at give dig din skønhed udenpå. En krop, der er i balance indvendigt, er en smuk krop udenpå – uanset vægt eller ideal.

Derfor har jeg fundet frem til syv sunde tiltag, som jeg skal huske som del af min skønhedsrutine:


1.
Brug en creme, der giver fugt, og som er skræddersyet til et liv med mangel på søvn og med hektiske rutiner
Jeg er 30 , så min creme skal også være udviklet til min alder. Clarins Active Day and Night er udviklet til lige præcis en som mig. Cremerne indeholder blandt andet tidselblomst ekstrakt (antioxidanter), myrothamnus-planten (en ørkenplante, der kan holde på fugt) og californisk valmue (en blomst, som lukker sig sammen om natten for at regenerere).


2.
Drikke vand og minimum 2,5 liter om dagen
Jeg skal starte dagen med at drikke et stort glas vand om morgen, men jeg bliver nødt til at gøre mit vand spændende, for jeg får ikke drukket 2,5 liter vand bare sådan.

Her er min egen opskrift på ”spændende vand”, som du kan stille i køleren:

Til 1 liter vand:

Saft af 1-2 rød grape

Citronsaft og skiver af en halv citron

Lidt kanelpulver eller en stang kanel

Lidt honning – det må gerne lige være lidt sødt, og det spiller godt sammen med citronen.

Sæt vandet på køl og vupti – lige pludselig var vand meget mere interessant!


3.
Tage powernaps
Jeg må hente en power nap-app på iTunes og tage en powernap på 15 minutter hver dag. Ej okay, det kommer jeg ikke til. Tre gange om ugen så… Okay, to gange!

4. Vinterbade
Tjek, det gør jeg jo i forvejen, så jeg føler mig allerede lidt sund. Vinterbadning øger blodcirkulationen i kroppen, optimerer kroppens restitutionsevne og strammer huden op. Hvis ikke du har adgang til et hav, lige hvor du bor (ja, det er jo altså ikke alle, der har det), så prøv at afslutte dit brusebad med et iskoldt gys, hver gang du bader. Det gør underværker!

LÆS OGSÅ: Hudpleje: Når dagene er lange & nætterne korte!

5. Brug lotion eller olie
Jeg skal huske at smøre min krop ind, efter jeg har været i bad, så jeg ikke får elefanthud.

6. Få taget en vitaminværditest hos min læge for at se, om jeg mangler vitaminer
Hvem ved, måske mangler jeg D-vitamin eller jern, som så mange andre danskere gør.

Og den vigtigste…


7.
Husk det sunde fedt
Fordelene ved sundt fedt er helt utrolige. Man får en strålende smuk hud, bedre fordøjelse, bedre udrensning, mindre stress og en bedre fedtforbrænding. Det siges, at så længe kroppen ikke smørres indefra, er det svært at smøre den udefra og få ordentlige resultater. En dag- eller natcreme får kun sin fulde virkning, hvis kroppen er smurt indefra, for så kan den trænge ind i huden og gøre sit arbejde.

Sundt fedt kan være fedt fra mandler, olivenolie, MK-olie, olier som hørfrøolie, fede fisk som laks, fiskeolie og avocado. Fedtet er altså her fra naturlige kilder.

Ifølge Anne Bech burde vi dagligt spise:

* En halv avocado

* En håndfuld mandler

* 3-4 spsk. koldpresset olivenolie

* 5 kvalitetsfiskeolietabletter (eksempelvis af mærket Purepharma)

* Evt. et olieshot på 2 spsk. MK-olie, hvis du har brug for et skud energi om eftermiddagen.

Bonuseffekterne er også:

* Mere energi og en lettere fornemmelse i kroppen

* Bedre evne til at forbrænde fedt

* Større mæthedsfornemmelse

* Mindre lyst til sødt

 LÆS OGSÅ: Video: My morning skincare routine

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide