Street style fotograf – Daniel Bruno Grandl

Daniel Bruno Grandl er street-style-blogger og modefotograf på theurbanspotter.com og bidrager med billeder fra Copenhagen Fashion Week på ChriChri under modeugen. Vi har fået lov til at komme bag kameraet for at få et indblik i god stil set fra gaden – og bag kulisserne.

Daniel Bruno Grandl er street-style-blogger og modefotograf på theurbanspotter.com og bidrager med billeder fra Copenhagen Fashion Week på ChriChri under modeugen. Vi har fået lov til at komme bag kameraet for at få et indblik i god stil set fra gaden – og bag kulisserne.

Hvad er din baggrund?

Jeg er tysk med base i London, har en baggrund i reklamebranchen og har læst Management Studies i Skotland.

Hvornår begyndte du at interessere dig for fotografi?

Jeg har altid elsket at tage billeder, men fik en særlig interesse for det, da jeg købte et digitalkamera i 2002. Det var en ven fra universitet, der introducerede mig for DSLR-kameraer og fotografi.

Hvordan blev du selv fotograf?

Det er først for nylig, at jeg er begyndt at tænke på mig selv som fotograf. Det har jeg ikke gjort tidligere. Men gennem årene har jeg udviklet nogle teknikker og færdigheder, som gør, at jeg bliver taget alvorligt i branchen. 

Hvorfor valgte du streetstyle?

I 2009 faldt jeg over Scott Schumans streetstyle-blog The Sartorialist (thesartorialist.com) og elskede den. Da jeg flyttede fra Skotland til London, startede jeg min egen blog The Urban Spotter med inspiration i hans arbejde. Jeg ville gerne lave noget lignende.

Hvornår begyndte du at interessere dig for mode?

Jeg har egentlig altid haft en særlig veneration for mode, under stor indflydelse af min mor, som har en vintagebutik i Tyskland og lever og ånder for mode, som var hun stadig 25. Det er hende, jeg har min æstetiske sans fra. Hun elsker indretning, blomster og mode, så jeg har været omgivet af smukke ting hele mit liv. Og uden egentlig at have været bevidst om det, er det præcis dét, der har udviklet min smag og sans for smukke motiver. Det er som en slags usynligt filter fra min opvækst, som jeg bruger, når jeg skal tage et billede.

Hvor finder du inspiration?

Jeg bladrer i forskellige modemagasiner, som for eksempel self service magazine og kigger på editorials og kampagner. Andre inspirationskilder er Instagram og internettet.

Hvilken by har de mest stilfulde indbyggere?

Det er svært at svare på, fordi de fleste byer ofte er karakteriseret ved en særlig stil eller type. For eksempel er print og farver meget klædelige på italienere, franskmænd er meget chikke og elegante. I London har de en stærk tradition for det skræddersyede og punkede. I Skandinavien handler det meget om minimalisme, mens New York er en skønsom blanding af det hele. Men personligt er jeg meget begejstret for den stil, jeg ser i København.

Hvem er dit forbillede?

Jeg er stor beundrer af modefotografer som Patrick Demarchelier, Camilla Åkrans, Mario Sorrenti, Peter Lindbergh og Jürgen Teller.

Hvad elsker du mest ved streetstyle-fotografi?

At jeg møder så mange interessante mennesker fra hele verden. Derudover er det fedt, at man kan tage smukke billeder med begrænset udstyr og uden de store anstrengelser. Jeg elsker de udfordringer, der opstår til skydningerne under modeugerne, hvor baggrunden er tilfældig og pladsen begrænset på grund af de mange fotografer og tilskuere, og man har så kort tid til at indramme motivet. Det er en langt større tilfredsstillelse at tage et godt billede i sådanne situationer, end det er under normale og mere gunstige omstændigheder.

Hvad er et godt billede for dig?

Der en række faktorer, som definerer et godt billede. Motiv, lys og øjeblikket spiller en afgørende rolle, ligesom det afhænger meget af den portrætteredes udseende, personlighed, tøj, positur og ansigtsudtryk. Men ultimativt er det gode billede afhængigt at øjet, der ser.

Hvad er det bedste billede, du har taget?

Jeg venter stadig på det perfekte billede. Men der er mange, hvor jeg synes, at jeg har ramt meget godt. For eksempel her:

Hvem ville du gerne fotografere?

Der er mange, men topmodeller som Doutzen Kroes, Lara Stone, Claudia Schiffer, Christy Turlington, Helena Christensen, Natalia Vodianova og Laetitia Casta, ville jeg særligt gerne forevige.

Hvad er dine fremtidsdrømme?

At etablere mig som en af de bedste streetstyle-fotografer i verden. Derfor planlægger jeg at rejse mere, opgradere mit udstyr og at blive ved med at arbejde på min stil og teknik. På det seneste har jeg bemærket, at streetstyle-fotografi kan være en døråbner for mange forskellige sideprojekter og samarbejder i modebranchen som for eksempel lookbooks, mindre kampagner og editorials. Det vil jeg gerne beskæftige mig meget mere med.

 

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og