Personlig modeuge guide: Sangeren Lina Rafn

Her på ChriChri er vi langsomt ved at være klar til Copenhagen Fashion Week. For at giver jer de bedste insider tips, har vi spurgt 5 stilbevidste kvinder i modebranchen, hvordan deres modeuge skal løbe af stablen. 
Den anden i rækken af fashion kvinder er sangeren Lina Rafn. Lina er mest kendt som forsanger i bandet Infernal, men har også været dommer og medvært i en lang række TV og radio programmer. I modeverdenen er Lina kendt som modeelsker og er altid repræsenteret til diverse shows ved den Københavnske modeuge! Her er Linas’ personlige modeuge guide.

Hvad er det bedste ved CPH FW?

Det bedste er at få ny vind i sejlene. Jeg føler mig altid tanket op på et kreativt plan. Nye idéer til musik og scenografi og iscenesættelse og styling og looks og stemninger. Det er så uendelig meget mere end tøj og hår og make-up, der bliver præsenteret. Det er som at blive koblet til en kæmpestor pulserende inspirations-maskine, som bare pumper det direkte ind i mig.

 Hvilke brands inspirerer dig mest i dansk mode?

 Jeg synes altid at Barbari i Gongini efterlader mig med lyst til at gå i krig med et eller andet. Hendes shows er meget all-in og modige og smukke og den helhjertethed er jeg vild med. Samtidig er Nicholas Nybro en stærk spiller på street-avant-garden. Han er poetisk og sarkastisk og teknisk begavet og det giver et spændende udtryk. Jeg har bruge flere af hans ting på scenen over de seneste år. Som mere ”straight up” fashion er Ganni og byMaleneBirger kontinuerligt leveringsdygtige og Maikel Tawadros gør langsomt sit indtog i min garderobe.

 Hvad skal du bruge mest tid på under modeugen?

Mit primære fokus er at se shows og sørge for at ”tune ind” på de strømninger, jeg kan mærke trækker i mig. Sekundært bruger jeg faktisk modeugen som en undskyldning for at hygge mig med mennesker, der ligesom mig prioriterer deres arbejde frem for alt, og derfor ikke gør sig i ”kaffe-dates”.

 Hvilke shows skal du se/ Hvilke mærker skal du besøge?

Jeg skal se en hel del shows – alt fra byMaleneBirger til Designers Nest (udvalgte, up-coming designskoletalenter). Jeg sætter som regel alle dagene af til det og så kan jeg lige så godt få det hele med. Til gengæld render jeg ikke rundt og besøger brands. Jeg tror egentlig kun, jeg har planlagt at kigge forbi Tommy Hilfiger og så nogle spændende, nystartede brands som f.eks. Okana.

 Hvilket show glæder du dig mest til?

Jeg forsøger altid at lade mig overraske. Jo mere jeg forventer, jo større chance er der for, at jeg bliver skuffet. Men… Jeg tror, Kopenhagen Furs Imagine Talents bliver godt. De tør at satse og vove ”pelsen”.. hø hø…

 Hvilken fest vil du ikke gå glip af?

Jeg tror ikke, jeg kommer til en eneste fest. Jeg plejer at være så grundsmadret om aftenen, at jeg ikke orker det. Og i weekenden, når det hele er forbi, synes jeg, jeg skylder min datter at hun har min udelte opmærksomhed – og at jeg er frisk, udsovet og ikke har tømmermænd.

 Hvad har du altid med dig i tasken under FW?

Jeg har en MAC pudder, en Lypsyl læbepomade og dagens læbestift/gloss og nogle vatpinde til øjenkrogen. Og nogle Kleenex. Mine øjne løber altid i vand i vind og kulde og man går jo ind og ud hele tiden, så der skal duppes og tørres en del. Og det hænder faktisk, at jeg bliver meget rørt under showsne og især, hvis en designer selv er særlig berørt af situationen. Jeg er og bliver en tudesisse.

 Har du et sjovt minde fra tidligere modeuger?

Jeg kan huske, jeg engang havde en kammerat med til et Wackerhaus show – og det var sidst på dagen og han kedede sig og han var blevet halvfuld. Så han hang i baren. Lidt for længe. Showet skulle LIGE til at starte. Så kom han styrtende ind, gik tværs over podiet og dumpede ned ved siden af mig. Man går sgu ikke på podiet før modellerne har gået der. Og der blev meget stille. Og der blev sendt sigende blikke. Han var ikke stolt. Og det kan være svært at forstå, men det var EKSTREMT pinligt. Eller også var det bare mega rock’n’roll og så var det jo egentlig sejt… Det ved jeg ikke… 

 

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide