Ja, du læste rigtigt. Der afholdes 27 modeuger om året i Afrika. Hvis man sidder og tænker på modeuger i hele verden, dukker byer som f.eks. Milano, New York, London og modens by, Paris, næsten altid op. Man forbinder derfor slet ikke et kontinent som Afrika med mode, der ovenikøbet, hvert eneste år afholder 27 modeuger.

Under modeugerne vises de nye trends, musthaves og tendenser på catwalken, og der bliver drukket champagne og danset til den lyse morgen. Afrika bliver ofte forbundet med borgerkrig, hungersnød, fattigdom og underudvikling. Men Afrikas store økonomiske vækst har været medvirkende til, at modebranchen for alvor er blomstret op, og er i stigende vækst. Dette har resulteret i, at vestlige trendsættere for alvor har fået øjnene op for afrikansk mode og design. Afrika er blevet ”det nye sorte”.  

LÆS OGSÅ: 11 Shades of Grey: Gråt, råt & flot!

Kontinentet Afrika er der nærmest ingen, der forbinder med high fashion, modedesignere, fotografer, trendsættere, mediefolk eller modebloggere. Afrika er i stigende vækst, og i øjeblikket ”boomer” modeindustrien i en voldsom grad. Det er kun et spørgsmål om tid, før de største internationale stjerner og modemagasiner sidder front-row til diverse afrikanske modeshows, og nøje følger hvert et skridt modellerne tager ned ad catwalken. 

Afrikansk mode, som ofte er kendetegnet ved farver og mønster, der er mikset på kryds og tværs.

Afrikas mode er dynamisk, farverig og selvsikker, og formår at sammensætte mønstre og farver, som de fleste designere i Danmark, ikke ville turde drømme om at gøre. Afrikanerne lægger stor vægt på, at tøjet skal klæde kroppen, så tøjet forbliver elegant, værdigt og minimalistisk på samme tid.  I dag har storbyer såsom Johannesburg, Lagos, Accra, Dar Es Salaam og Dakar deres helt egne modeuger, som er begyndt at tiltrække mere international opmærksomhed.

LÆS OGSÅ: Shapewear musthaves

Afrika har, med deres eksplosive udvikling indenfor modebranchen, formået at vise, at det er meget mere end det ”fattige, håbløse og krigsramte billede”, som vestlige medier ofte viser resten af verden.  Hvis du vil vide mere om, hvilke upcoming afrikanske modedesignere, man skal holde øje med – så læse videre HER

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide