Modeskribentens 5 must-see modefilm

Vinteren har for alvor meldt sin ankomst, og det er derfor fristende at ligge sig under et varmt tæppe med en kop te i hånden. Nu, hvor dagene bliver kortere og mørkere, har man nærmest kun lyst til at hygge sig med en god film på en kold vinterdag. Som modeskribent har jeg en stor passion for mode, og jeg kan ikke få nok af MODEFILM. Men hvilke modefilm er et must-see, hvis man virkelig ikke kan få  nok af mode, high heels og designertasker? Find inspiration blandt mine 5  yndlings-modefilm, som jeg kan blive ved med at gense.

LÆS OGSÅ: Modeskribentens 5 yndlings-modesange 

1. Confessions of a Shopaholic (2009)

’Confession of a shopaholic’ er en amerikansk romantisk komedie baseret på en novelle af Sophia Kinsella af samme navn. Isla Fisher spiller journalisten, Rebecca Bloomwood, som slet ikke kan styre sine shoppevaner, og som har en KÆMPE gæld, hun ikke kan betale. Hun ender med at få arbejde på Succesful Savings – et økonomisk anerkendt magasin, hvor hun skriver sin klumme ”The girl in the green scarf”, som bliver en gigantisk succes . Hendes løgne omkring sin gæld, og de dyre shoppevaner, ender med, at hun bliver ”jagtet” af sine kreditorer. Filmen viser, hvordan tøjet nærmest ”taler” til Rebecca Bloomwood, når hun går forbi et butiksvindue, og hendes shopaholic-gen bliver nødt til at blive tilfredsstillet. Der bliver også vist en anden side af modebranchen, da mange nemt kan få en stor forbrugsgæld på grund af de dyre designerkøb. Men hvilken kvinde ville ikke ønske sig en økonomi, som gjorde, at man kunne shoppe non-stop… 

2. House of Versace (2013)

’House of Versace’ er et amerikansk biografisk drama baseret på bogen af samme navn, som er skrevet af Deborah Ball. Filmen omhandler den italienske modedesigner Donatella Versace og hendes liv som chefdesigner for modehuset Versace, efter hendes bror, Gianni Versace, blev dræbt i 1997. Donatella står lige pludselig i spidsen for at føre det anerkendte og succesfulde modehus videre, men oplever en del modgang på sin vej. Hendes familie og venner er ved at forlade hende pga. hendes kokainmisbrug og vilde modefester. Lige der, hvor det ser allermest sort ud for Donatella, og for modehuset Versace, får hun vendt skuden på rette kurs, og opnår en stor applaus og respekt fra omverdenen. Italienske Donatella er et levende eksempel på, at man sagtens kan opnå succes og anerkendelse, selvom hele verden følger passivt med fra sidelinjen, og har manglende tillid til ens foretagende.

3. Sex and The City The Movie 1 & 2 (2008, 2010)

’Sex And The City The Movie’ er to amerikanske romantiske komediefilm baseret på tv-serien af samme navn, som omhandler fire veninders liv i New York City: Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Samantha Jones (Kim Cattrall), Charlotte York Goldenblatt (Kristin Davis), og Miranda Hobbes (Cynthia Nixon). I serien kan du følge venindernes åbenhjertige diskussioner om romantik, politik, mænd, karriere, succes og seksualitet. Begge SATC-film er en ren fryd for øjet, da man ser den ene smukke kreation efter den anden, som enhver kvinde gerne vil eje. Hovedrollen, Carrie Bradshaw, bliver efter 10 lange år forenet og gift med sin soulmate, Mr. Big, på trods af deres lidt turbulente fortid. Disse film kan ses igen og igen, da det er en fornøjelse at træde ind i en ægte ”fashionista-verden”, hvor stærke, uafhængige, smukke, intellektuelle og succesfulde kvinder lever hver deres liv, med vidt forskellige livsværdier. Filmene kan ganske enkelt beskrives ud fra én sætning fra sangerinden Fergies sang ”Love & labels”: “Shopping for labels shopping for love, Manolo and Louis it’s all I’m thinking of”.

4. Dior & I (2014)

’Dior & I’ er en dokumentarisk film, som omhandler modedesigneren Raf Simons kreative arbejde for det franske modehus Christian Dior. ’Dior & I’ beskriver både med- og modgangen som chefdesigneren, Raf Simons, møder undervejs i sin karriere som chefdesigner for Dior. Raf Simons formår dog at holde hovedet koldt og sætte den rette kurs for Dior, så modehuset for alvor bliver placeret på verdenskortet. Den første Haute Couture-kollektion, som han designer for Dior, giver et indblik i, hvor meget arbejde og tid, det kræver, at designe en så unik og dyr kollektion. Diors “hemmeligheder” har eksisteret i flere årtier, og bliver generelt kun inden for modehusets vægge. Men i ’Dior & I” bliver hemmelighederne afsløret for “alle os dødelige”, og vi får lov til at høre og se modehusets dybeste og ældste hemmeligheder og traditioner. Det er en fantastisk film, som viser alle ”behind- the scenes”-øjeblikkene bag Raf Simons unikke kreationer.

LÆS OGSÅ: 15 af de største filmklassikere du bør se!

5. Legally Blonde (2001)

Legally Blonde er en amerikansk komediefilm med Reese Witherspoon i hovedrollen. Den er baseret på en bog af samme navn, som er skrevet af Amanda Brown. Filmen omhandler den unge kvinde, Elle Woods, som er den ukronede modedronning på sin tidligere skole – og hun er meget stor fan af farven pink! Hendes største ønske er at blive taget alvorligt på Harvard Law School og derved vinde sin kæreste tilbage. Men Elle Woods får sig en stor udfordring, for hvem tager en blondine, som går i stiletter og pink tøj, seriøst på Havard Law School? Ingen. Dog er Elle Woods ikke en kvinde, som så let giver op, og til sidst får hun bevist, at hun er en dygtig og talentfuld advokat, som godt kan andet, end at ligne en omvandrende barbiedukke. Filmen fik en Golden Globe-nominering i kategorien “Best Motion Picture – Musical or Comedy”, og Witherspoons fik også en nominering for sin præstation som Elle Woods.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være