Disse farver er de mest flatterende for din hudtone

Har du nogensinde prøvet en bluse, eller en bestemt farve læbestift, som virkelig får din hudtone, dit ansigt og dine øjne til at stråle? For derefter at prøve en farve, som næsten er den samme, men alligevel får dit ansigt til at se træt og grå ud?

Grunden hertil er, at der er bestemte nuancer som klæder din hudtone bedst! Vi gør dig klogere på, hvilke farver der er de mest flatterende for din hudtone.

LÆS OGSÅ: Shoppingguide: De bedste styles til din kropstype

 

Din huds undertone

Første trin til at finde dine bedste farver er at finde ud af, hvilke undertoner du har. Din huds undertoner er farven din hud har under overfladen. Alt i alt kan det opsummeres sådan her:

  • Kold (pink, røde eller blålige undertoner)
  • Varm (gule, ferskenfarvede eller gyldne undertoner)

Det betyder, at du sagtens kan have varme undertoner, selvom du er bleg! Og kolde undertoner, selvom du er mørk i huden.

 

Sådan undersøger du hvilken kategori, du tilhører:

  • Tjek dine blodårer. Hiv op i ærmet og undersøg, hvilken farve dine årer er. Er de mest blå, vil du typisk have kolde undertoner. Hvis dine årer er mest grønlige, vil du typisk have varme undertoner.
  • Tænk over hvilken farve smykker der klæder dig bedst – guld eller sølv? Hvis du vælger sølv, har du sikkert en kold undertone. Hvis du er mest til guld, vil din hudtone typisk være varm.
  • Ser du bedst ud i helt klare farver, som kridhvid og kulsort? Eller ser du bedst ud i offwhite og brune nuancer? Hvis du er til den første mulighed, så har du højst sandsynligt kolde undertoner. Hvis du foretrækker det sidste, så har du varme undertoner.
  • Har du kolde undertoner, vil din øjenfarve typisk være blå, grå eller grøn og dit hår være blondt, brunt eller sort – med sølv eller askefarvede undertoner. Har du varme undertoner, vil du typisk have brune øjne og rødt, brunt eller sort hår – med røde, gyldne eller gule undertoner.
  • Når du solbader, bliver din hud så gylden eller pink? Falder du i den sidste kategori, vil du typisk have kolde undertoner. Hvis du er så heldig at få en flot brun farve af solens stråler, vil du højst sandsynligt have varme undertoner.

LÆS OGSÅ: Copenhagen Fashion Week AW17: Her er de største tendenser

 

Disse farver klæder din hudtone bedst:

Varm undertone:

Du ser bedst ud i ‘jord-farver’ som brændt orange, råhvid, solgul, brun, stærk grøn og den smukke røde farve bladene får, når det bliver efterår. Når det gælder smykker, klæder guld dig meget bedre end sølv.

Kold undertone:

Gå efter alle ‘kolde’ nuancer, såsom kridhvid, kulsort, kongeblå, grå, navy osv. Tænk på farver, der minder dig om vand, hav og himlen. Når det gælder smykker, bør du altid gå efter sølv frem for guld.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide