Her er de 10 bedste mode-dokumentarer

Elsker du mode, så bør du virkelig læse med her. For vi har samlet den ultimative liste over de bedste modedokumentarer, som tager dig helt tæt på modeindustriens største ikoner. Læs med og lad dig inspirere til næste filmaften i modens tegn.

LÆS OGSÅ: 10 Coffee Table Books enhver fashionista bør eje

1. Dior and I, 2014

I april 2012 blev den belgiske modeskaber, Raf Simons, udnævnt som ny chefdesigner for Huset Dior efter den fyrede John Galliano. Hans første opgave blev derfor på kun otte uger at skabe sin første kollektion for Dior, noget der normalt kræver mellem fire og seks måneders forberedelse. Her kommer du helt tæt på arbejdsprocessen med kollektionen.

2. Mademoiselle C, 2013

Carine Roitfeld revolutionerede igennem sine 10 år som chefredaktør det franske Vogue – et årti, hvor både nøgne kvinder, cigaretter og dampende sexede billeder fandt vej til de eksklusive sider, der provokerede og inspirerede modeinteresserede og stilskabere over hele verden. Så da hun i januar 2011 sagde op og forlod bladet, sendte det chokbølger gennem modeverdenen. Rygterne svirrede, men i slutningen af året meddelte hun, at hun ville lancere sit eget magasin.

3. Iris, 2015

Vi følger det enestående og flamboyant klædte modeikon Iris Apfel. Den 93-årige tekstildesigner og stylist har haft en enorm indflydelse på New Yorks modescene i årtier, og har været med til at gøre dagligdagspåklædning til en kunstform. Men på trods af en overflod af glamour i hendes nuværende liv, fortsætter Iris med at leve efter en streng arbejdsmoral etableret under hendes opvækst i 1930ernes depressionsramte New York. 

4. Lagerfeld Confidential, 2007

’Lagerfeld Confidential’ er en fransk dokumentar om Karl Kagerfeld. Lagerfeld er en af modeverdens mest ikoniske figurer, og filmen følger hans stil både privat og i arbejdslivet. Du kommer tæt på manden bag facaden, fra de blomstrende idéer i hans private rum til præsentationerne af de store kollektioner i catwalkens neonlys.

5. Inside Dior, 2017

Den nyeste dokumentar om modehuset Dior havde premiere denne måned. Inside Dior er en dokumentarserie som går behind the scenes hos et af verdens meste luksuriøse brands, idet Dior kan fejre sin 70-års fødselsdag. I denne dokumentarserie i to dele, får du helt eksklusivt adgang til Diors fortid og nutid. Kom tæt på kollektionerne og med på første række til det store show.

6. OWN Visionaries: Tom Ford, 2011

Tom Ford er ved at gøre klar til afsløringen af sin første kollektion til kvinder efter en fem år lang pause, som han har brugt til at lancere sit eget mærke og instruere sin første spillefilm. I dokumentaren stilles der skarpt på manden bag det velklædte, perfektionistiske ydre, og i der gives desuden et indblik i Fords arbejde for både Gucci og Yves Saint Laurent.

7. Valentino: The last emperor, 2008

Valentino Garavani er en af verdens mest kendte modeskabere. Dokumentarfilmen er en flue-på-væggen reportage om den verden, der omgiver en af Italiens mest berømte mænd. Optagelserne har fundet sted i alle Valentinos overdådigt indrettede boliger fra villaen i Rom, slottet i Frankrig, huset i London, lejligheden i New York, skihytten i Gstaad til Valentinos 152 fod lange yacht med et mandskab på elleve og udsmykket med Andy Warhols portrætter af modeskaberen.

8. The First Monday In May, 2016

Dokumentaren kigger på, hvordan mode og kunst forenes til en af modeindustriens vigtigste begivenheder, ‘The Met Gala’. Filmen følger kuratoren for kostumeinstituttet, Andrew Bolton, i udarbejdelsen af museets modeudstilling ‘China: Through The Looking Glass’ i 2015. Kuratorens nye udstilling åbnes til den berømte galla, hvor alle inden for mode, design, film og musik er inviteret. Undervejs interviewer instruktøren flere prominente mode- og filmfolk, der deltager i debatten, om hvorvidt mode kan eller bør være kunst.

9. YSL: L’amour Fou, 2010

Dokumentarfilmen om modeskaberen Yves-Saint Laurent og hans forhold til Pierre Bergé. Da Yves-Saint Laurent døde i foråret 2008, lod han sin livsledsager både i arbejds- og privatlivet, Pierre Bergé, alene tilbage. Sammen havde de revolutioneret modeverden, og nu stod Bergé med en kæmpe kunstsamling som monument over deres kunstneriske stræben. Den efterfølgende auktion blev siden omtalt som “århundredets auktion”. Filmen bruger unikt interviewmateriale med Pierre Bergé og selvfølgelig Yves-Saint Laurent, der fortæller anekdoter fra sit liv.

LÆS OGSÅ: Stjæl Stilen: Pernille Teisbæk

10. The September Issue, 2009

Anna Wintour er den legendariske chefredaktør gennem de sidste tyve år af modemagasinet Vogue og den mest magtfulde kvinde i modens verden. Gemt bag sit varemærke, pagehår og solbriller, har Anna Wintour aldrig tilladt nogen at få indblik i hverken sig selv eller i arbejdet bag kulisserne på magasinet. Men den amerikanske filmmager, R.J. Cutler, fik ubegrænset adgang til at følge tilblivelsen af Vogues septembernummer i 2007. Septembernummeret er årets største og mest betydningsfulde, og 2007 udgaven slog alle rekorder.

Kilde: Kino.dk, DR.dk

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og