Tørt hår? Få glansen tilbage med disse 6 trin

Efter en lang vinter med hård kulde, blæst og en udtørrende varme indendørs, kræver dine lokker ekstra kærlighed. Hvor mange timer du end bruger på at style dig selv fra top til tå, så kan tørt og glansløst hår virkelig lægge en dæmper på dit look. Du kan dog nemt få glansen tilbage igen – med den rette pleje. Vi giver dig seks trin til at forvandle de vintertørre lokker til en glansfuld manke igen.

LÆS OGSÅ: Sådan får du naturlig sundt hår 

1. Shampoo

Start med det helt grundlæggende: Din shampoo. Skift din normale shampoo ud med en som giver ekstra fugt og har nærende egenskaber. Safflower Rich Infusion fra Botanicals Fresh Care er beriget med olier fra saflor, soja og kokos og plejer derfor tørt hår intensivt.

Kan købes online her

2. Conditioner

Efter du har vasket dit hår med en fugtgivende og nærende shampoo, bør du behandle med en ultra fugtgivende conditioner. Hvis tiden er til det, så prøv at komme en pose over dit hår, som du derefter sætter fast med dit håndklæde, som en turban. Alternativt kan du også bruge en badehætte. Der vil dermed danne sig varme fra hovedbunden, som gør, at de plejende ingredienser har nemmere ved at trænge ind i hårstrået. Hydrating Macadamia Oil Conditioner fra Ogx indeholder macadamiaolie, bambus- og sukkerrørsekstrakt som giver blødhed og glans og reparerer spaltede hårspidser.

Kan købes online her

3. Hårkur

Den bedste måde at komme af med spaltede spidser, er ved at blive klippet. Kort og godt. Men er du ikke helt klar på at sige farvel til de lange lokker, så er det næstbedste en rigtig god hårkur. Hvis tiden er til det, så lad hårkuren sidde i håret i en hel time, gerne med en badehætte over håret, så de nærende ingrendienser kan trænge bedst muligt ind i hårstrået. Brug hårkuren 2 gange om ugen. Deep Repair Masque fra Macadamia indeholder både macadamiaolie og arganolie, der sammen med tea tree-olie, kamilleolie, aloe vera og algekstrakt, genopbygger og tilfører håret ny glans. 

Kan købes online her

4. Leave-in Conditioner

Lad dine hårprodukter arbejde, imens du selv arbejder. Efter du har vasket og behandlet dit hår med conditioner/hårkur, bør du komme en smule leave-in conditioner i håndklædetørt hår. Pres så meget vand ud af håret med dit håndklæde, som muligt og kom den i håret fra rod til spids – suger dit tørre hår produktet til sig, så kom gerne lidt ekstra i. Untangled fra Kevin Murphy indeholder 6 frugtekstrakter, som gør håret ekstra modstandsdygtigt over for klimatiske forandringer, styrker håret indefra og virker genopbyggende på hårstrået.

Kan købes online her

5. Varmebeskyttelse

Det værste du kan gøre mod et tørt hår, er at udsætte det for varmestyling fra krøllejern, glattejern eller føntørrer. Kan du ikke undværre din håtørrer eller stylingredskaber, så bør du altid huske at beskytte håret mod varmeskader med en varmebeskyttende spray eller lotion. Satin Design fra Shu Uemura beskytter både mod varme fra stylingsredskaber, luftfugtigheden, og solens UV stråler.

Kan købes online her

6. Hårolie

Skadet hår får øjeblikkeligt glans og shine igen med en god hårolie. Udover at gøre underværker for et slidt hårlook, og få dine lokker til at skinne igen, så indeholder hårolien også plejende og nærende ingredienser som genopbygger det skadede hårstrå. Elixir Ultime fra Kérastase indeholder en stærk kombination af blødgørende og plejende ingredienser der vil gøre håret blødt og smidigt.

Kan købes online her

LÆS OGSÅ: Produkter til dig der vil skåne hår og miljø

Kan indeholde affiliatelinks

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og