Dansk design: Agurk er kreativitet og bæredygtighed 

Agurk er et dansk modebrand, der skaber feminint streetwear inspireret af 80’ernes vintage sportstøj. Her handler det om at eksperimentere med design, materialer og farver – alt blandes i print, patchwork og nye silhuetter. Vi går tæt på det kreative Aarhusianske brand – Agurk.

LÆS OGSÅ: Dansk design: Sissel Edelbo genbruger sarier fra Indien

Det er de to danske kvinder Vibbe Nygaard og Camilla Kuus som står bag modebrandet Agurk. Virksomhedens navn er valgt, fordi det henviser til den følelse designere har, når de kreerer – går bananas i tilgangen til mode. Agurk vil opmuntre og inspirere kvinder til at føle på samme måde. Designets univers er humoristisk og nede på jorden, og kollektionerne fortæller historier fortolket i prints. 

At være bæredygtig er ikke let, men mærket sigter højt og tager små, men vigtige skridt, for at komme tættere på målet. Agurk har en grøn tilgang til udviklingen af tøjet og har valgt at bruge økologisk bomuld. Agurk får også digitalprintet tøjet, som giver mindst forurening.

Måske kender du allerede lidt til Agurk fra TV-programmet ‘Løvens Hule’, hvor designer Ilse Jakobsen valgte at satse på Agurk og investere i virksomheden. Og sidenhen har eventyret taget fart…

LÆS OGSÅ: Dansk design: Núnoos tasker efterspørges i hele Europa

Se et udvalg af de smukke styles fra Agurk herunder:

Jakke fra Agurk, 1.900 kr.

T-shirt fra Agurk, 550 kr.

Top fra Agurk, 900 kr.

Buksedragt fra Agurk, 1.200 kr.

Kjole fra Agurk, 900 kr.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og