Mathilde Norholt: Genbrug ER guld!

Facts

OM KAMPAGNEN:

Sammen med TV 2 arrangerer Røde Kors Danmarks største indsamling af tøj fra 1.-21. maj. Planen er gøre danskerne mere bevidste om genbrug og at få dem til at donere deres brugte tøj frem for at smide det ud. Derudover sørger Røde Kors for, at danskernes brugte tøj bliver til penge, som bruges til nødhjælp og socialt arbejde i verden og i Danmark.

Du kan læse mere om kampagnen, og hvordan du donerer tøj HER.

Mathilde Norholt er en af ambassadørerne i Røde Kors’ kampagne ’Smid Tøjet Danmark’. Vi har taget en snak med den smukke skuespillerinde om hendes kærlighed til genbrug, og hvorfor hun mener, at vi danskere skal blive bedre til at tænke over vores tøjkøb.

Q:

Hvor ofte køber du nyt tøj?

A:

Jeg køber nok nyt tøj liiiidt for ofte – omkring hver måned. Men det er kun hvert andet stykke tøj, der er nyt, resten er genbrug. Det gælder ikke kun tøj, men også interiør, eller når jeg køber musik… Genbrug ER guld! Derudover har jeg lavet en regel om, at jeg skal rydde ud hver gang, jeg køber noget nyt. Det gamle bliver altid sendt til genbrug. Enten til en butik eller til genbrugspladsen.

Q:

Hvad skal man gå efter, når man køber genbrugstøj?

A:

Det kommer jo selvfølgelig an på, hvilken stil man har. Men jeg vil sige, at man altid kan stille sig de her spørgsmål, uanset stil, alder, eller køn for den sags skyld:
Passer det ind i din nuværende garderobe, eller den garderobe, du ønsker at få dig? Hvor slidt er det? Det er meget individuelt, hvor slidt man vil have det. Er det en fair pris i forhold til slitage og om det er et mærke eller ej?

Q:

Hvad er dine bedste genbrugsfund?

A:

Jeg har virkelig mange, men mit seneste må være en guld Diane von Furstenberg paillet-habit! Til 250 kroner! 

Q:

Hvorfor har du valgt at bakke op om Smid Tøjet Danmark?

A:

Jeg er vokset op med tøjgenbrug, så jeg så det som en total selvfølgelighed, at man gav sit tøj til genbrug. Jeg blev rystet, da jeg hørte, at de fleste smider deres gamle kluns ud i skralderen. Hvad er det vi ikke har forstået? Vi har altså kun en planet, og den er ret så vidunderlig. Man skal huske, at selvom ens tøj er MEGET slidt og hullet, kan man sagtens aflevere det i en af Røde Kors’ containere. Her kan tekstilet bruges til fx at lave klude og nyt garn! Smid det ALDRIG ud!

Q:

Hvad tænker du selv over, når du køber nyt tøj?

A:

Jeg har 100 % droppet impulsvarer. Jeg går målrettet efter, hvad jeg “mangler” i min garderobe. Derudover tænker jeg over, om det er et mærke, jeg vil støtte og om det kan fås enten økologisk eller genbrug. Det har virkeligt udryddet alle fejlkøb. 

Q: 

Hvad er generelt din holdning til danskernes tøj indkøbsvaner?

A:

Jeg synes, at danskernes indkøbsvaner er helt ukontrollerede og uden sans for kvalitet og mode. Generelt ser jeg rigtig meget tøj, der er dårligt og billigt fabrikeret og stil, der ikke rigtig vil noget. Køb hellere en T-shirt til en høj pris, som er af en god kvalitet end 10 billige til samme pris.

Q:

Hvad er dit råd til danske kvinder, når det gælder tøjkøb?

A:

Tag den med ro i forhold til dine impulskøb. Du behøver ikke så meget, som du måske tror. Lav lister over, hvad du ønsker dig eller mangler. Så undgår du fejlkøb, som fylder i din garderobe og fucker planeten op. Derudover, vil jeg sige, at når du laver de lister, så vær lidt modig. Tænk ud af boksen – Hvilken stil vil du gerne have? Lad være med at være doven. Lad vær med at sige “Ej, det kan jeg ikke”, hvis det er noget du gerne vil! Klæd dig og ret ryggen! Du er smuk! Din udstråling er 50% af din styling, hvis ikke mere. Så stol på at du er skøn og vidunderlig, som DU er! (Dette gælder i øvrigt også mændene. Haha)

Q:

Hvad kan man gøre for at genbrug bliver mere populært?

A:

Det kommer igen på, hvem man er, men jeg tror hvis vi alle bare ser det som en naturlig del af at købe tøj, at man lige tjekker den lokale genner, før man løber i en billig kæde, så vil hele ånden jo ændre sig. 

Q:

Hvad håber du, kommer ud af Smid Tøjet Danmark?

A:

At flere ser, at det er genialt at genbruge!

 

LÆS OGSÅ: Her er de bedste lagersalg i maj

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og