Sådan gør du din garderobe mere miljøvenlig

I Danmark er vi rigtig glade for at vaske tøj. Faktisk vasker en gennemsnitlig dansk familie 277 vaske på et år. Det er oftere end hver anden dag. Det slider på tøjets materialer, og det er ikke godt for miljøet. Eller for vandregningen. Tøjindustrien er i forvejen en af de mest forurenende industrier i verden, og al den tøjvask, vi udsætter vores tøj for, gør det ikke bedre. 

LÆS OGSÅ: Trine Kjær: I genbrugsbutikker finder jeg ting, ingen andre har

Vi danskere vasker vores tøj alt for ofte, og det belaster miljøet. Hvis du gerne vil beholde yndlingskjolen i lidt længere tid, og samtidig også passe bedre på miljøet, er der nogle ting, du kan gøre for at holde din garderobe mere miljøvenlig.

Her er syv gode råd til, hvordan du gør dit tøjforbrug mere bæredygtigt.

1. Køb mindre nyt tøj. I genbrugsbutikker kan man få masser af tøj, som har mange år tilbage. 80 pct. af det tøj, vi smider ud, har 80 pct. af sin levetid tilbage.

2. Pas på dit gamle tøj.

3. Vask dit tøj korrekt. Hvis du behandler dit tøj godt, holder det længere.

4. Vask dit tøj ved 30 grader. Moderne vaskepulver indeholder enzymer, der ikke behøver høje temperaturer for at rengøre tøjet.

5. Lufttør dit tøj. Det er bedre for tøjet, miljøet og pengepungen.

6. Køb mindre “fast fashion”, og tænk over, hvilke farver du gerne vil gå med i flere år. Den karrygule farve, der var hip sidste år, holder som regel kun i én sæson.

7. Dine penge er din stemme. Det gælder, når du køber økologiske æg i supermarkedet, men det gælder bestemt også, når du køber tøj. Vær bevidst om, at dit køb har indflydelse på den lange bane.

LÆS OGSÅ: Mathilde Norholt: Genbrug ER guld!

Fremtidens undertøj skal først vaskes efter en uge

Det aarhusianske undertøjsfirma Organic Basics går ind i kampen mod vores dårlige vaskevaner. Sidste år lancerede de SilverTech kollektionen til mænd, hvor tøjet først skal vaskes efter en uge. Og nu er kollektionen også klar til kvinder. SilverTech linjen, indeholder nemlig, som navnet antyder, sølv i stoffet. Sølvet slår 99,9 pct. af alle bakterierne i stoffet ihjel, og det betyder, at du kan have dine strømper på flere dage i træk uden at smide dem til vask. Ingen bakterier betyder nemlig ingen lugt.

”Modebranchen er verdens 2. mest forurenende industri, og faktisk kommer 40 % af den miljømæssige belastning fra os forbrugere. Vi vasker vores tøj for meget, og det vil vi i Organic Basics gerne hjælpe vores forbrugere med at nedbringe. Det handler om innovative produkter og nye vaner. Her er SilverTech et revolutionerende produkt,” siger Christoffer Immanuel, co-founder hos Organic Basics.

Kilde: Cultureworks

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og