Få mest ud af Black Friday

Skal du også handle-amok til Black Friday? Eller har du udset dig nogle enkelte gode tilbud, du skal gøre brug af? Så bør du nok lige læse denne 10-punkts guide til, hvordan du får det bedste ud af Black Friday-handelen, både så du handler smartest og sikrest. 

LÆS OGSÅ: Din guide til de bedste Black Friday-tilbud

1. Lav en liste
Hvad er det, du er på udkig efter? Har du planlagt at købe julegaver, eller er du på udkig efter noget til dig selv? Hvis der er en vare, du har overvejet at købe, men som har virket alt for dyr, kan det være, at du skal slå til på Black Friday.

2. Research priser
Tjek tilbud hos flere udbydere. Mange butikker annoncerer med vilde tilbud, men det er ikke nødvendigvis de bedste tilbud. Undersøg derfor prisen på fx prissammenligningssider for at se, om varen kan fås billigere et andet sted. 

3. Tjek normalprisen
Det er ikke altid, at produktet er så billigt, som det ser ud til. I forsøget på at få diverse varer til at virke billigere, overdriver nogle butikker en smule om, hvad produktet har kostet førhen. 

4. Fysiske butikker
Hvis du planlægger at finde de bedste Black Friday deals i fysiske butikker, er det en god idé at holde styr på, hvor butikken er lokaliseret, og hvor i butikken at varen står. Det kan også være smart, hvis du ved, hvilken farve og størrelse du vil have.

5. Bytteregler
Black Friday er en god dag at købe julegaver, men som regel har man kun 14 dages returret. Det er for kort en tidsfrist, hvis man modtager gaven juleaften og vil bytte den. De fleste butikker vælger derfor at forlænge returretten indtil januar, så gavemodtageren har god tid til at bytte varen.

6. Reklamationsret
Mange butikker vælger at se bort fra reklamationsretten, hvis de giver høj rabat på en vare, men det kan de ikke. Uanset hvor meget rabat, man får på en vare, er det lovpligtigt med en reklamationsret på to år. 

7. Prisfejl
Hvis en butik, ved en fejl, har skiltet prisen på en vare til 100 kr., og du køber varen til denne pris, har butikken som udgangspunkt ikke ret til at annullere købet. Det er udelukkende i tilfælde, hvor det er meget åbenlyst, at der er tale om en fejl, at butikken kan kræve at købet trækkes tilbage.

8. Forældede produkter
Nogle butikker benytter sig af Black Friday, når de gerne vil af med restvarer, som de ikke har fået solgt i løbet af året. Det er en god ting at have in mente, hvis man er ude efter det nyeste nye.

9. Told på nettet
Hvis du handler Black Friday-tilbud på udenlandske sites, er det vigtigt at huske på tolden. Når man handler uden for EU, pålægges der told oveni prisen, hvis varen koster 1.150 kr. eller derover, før fragt. 

10. Pas på hackere
Hjemmesiden, du handler på, skal helst have en HTTPS-forbindelse, som kan kendes på det grønne logo i adressefeltet, som ligner en lås. Hvis du modtager uopfordrede mails med gode tilbud, der ser suspekte ud, skal du også passe på. Som udgangspunkt skal du sørge for at have opdateret sikkerhedssoftware installeret på computer og tablets. 

Til allersidst
Det er en god idé at bruge et kreditkort frem for et debitkort, da pengene ikke trækkes med det samme. Så har du lidt længere tid til at reagere i tilfælde af snyd. 

Guiden er udarbejdet af Mikonomi

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og