[single_post_category_name]

De 10 fredeligste lande i verden

Danmark er stadig på listen over de mest fredelige lande i verden og det kan vi sagtens være stolte af. Men hvilke lande er egentlig de aller fredeligste rejsedestinationer i verden. Instituttet for Økonomi og Fred har lavet en liste, du får top 10 her: 

LÆS OGSÅ: Julie Rudbæks bedste tips til rejsen

1. Island

Har man været i dette skønne land, har man oplevet en fantastisk natur, samt smukke og fredelige omgivelser. Men der er faktisk ret mange grunde til, at Island skiller sig ud som værende et af de mest fredelige lande i verden. Island har lave militære udgifter og ingen stående hær i landet. Desuden har man formået at holde graden af kriminalitet på et meget lavt niveau hvilket også betyder, at antallet af islændinge som sidder i fængsel for lovovertrædelser, er meget lavere end noget andet sted i Europa.

2. Danmark

Anden pladsen går til vores hjemland, Danmark. Grunden til, at vi holder en flot 2. plads er, at vi så vidt muligt prøver at holde os væk fra væbnede konflikter og så er vi meget fokuserede på, at forbedre vores økonomi. Den positive trivsel og succes forklares med, at vi har en klog regeringspolitik samt progressive reformer. Sundhedsvæsenet, ligestilling, social støtte og ansvar er de vigtigste prioriteter.

Derudover er mange turister fascinerede af vores hjælpsomhed og optimisme. Det kan vi vidst sagtens være stolte af!

3. Østrig

På grund af landets høje levestandard og innovative økonomi, fortjener Østrig også en plads på denne liste. Landet er værdsat som værende en fordelagtig samarbejdspartner, rejsedestination og så er de også en meget vel- og højtuddannet nation.

Derudover, er Østrigs sundheds- og uddannelsessystem anerkendt som et af de mest respekterede i hele Europa.

Hvis man tænker på, at besøge landet, kan man med fordel tage et smut forbi hovedstaden, Wien. Wien er nemlig blevet rangeret som den mest komfortable by i verden.

LÆS OGSÅ: Olivia Joofs bedste tips til flyveturen

4. New Zealand

På grund af den lave kriminalitet, militære kapacitet, politiske stabilitet samt respekt for menneskerettigheder og retten til frihed, er New Zealand hvert år på listen som verdens sikreste og fredeligste lande.

Landets naturlige skønhed og høje levestandard gør det til en indbydende destination for turister. Hvis du ønsker at opleve en afslappet livsstil, samt tolerante og indbydende mennesker, bør du helt klart overveje at besøge New Zealand.

5. Schweiz

At være berømt for sine fabelagtige skisportssteder, er ikke den eneste grund til, at Schweiz er på listen over de mest fredelige lande i verden. Landet investerer kraftigt i deres økonomi og mennesker. Indbyggerne er forsynede med ekstremt gode sundhedsforhold og fremragende uddannelsesmuligheder. Desuden er Schweiz et land, som er kendt for sin tolerance og multikulturalisme. Landet byder på mennesker som på trods af forskellig trosretning og kultur, bor fredeligt sammen.

6. Finland

Besøger man Finland, vil man opleve en dejlig ro og fredelige mennesker. Finland investerer meget i uddannelse og sundhed hvilket resulterer i en høj levestandard samt levealder.

Derudover er det finske uddannelsessystem betragtet som værende et af de bedste i verden. Landet har et betydeligt lavt niveau af korruption, kønsdiskrimination og klasse forskel og så er de finske folk generelt bare mere tilfredse med deres liv.

LÆS OGSÅ: 3 spirituelle rejsedestinationer

Dog oplever man lidt oftere et land som Finland, være involveret i fredsbevarende operationer i urolige lande som Pakistan, Liberia og Mellemøsten.

7. Canada

På grund af sin blomstrende økonomi og kulturel tolerance er Canada blevet hjemsted for flere hundrede tusinde indvandrere. I 1971 blev landet officielt et multikulturelt land. Dette var med til at rydde al form for diskrimination og skabte en øget respekt og tolerance i befolkningen.

Som tilflytter får man blandt andet tilbudt gratis sprogundervisning. Så hvis du har i tankerne at besøge eller flytte til Canada, har du intet at være nervøs for – du vil føle dig velkommen med det samme!

8. Japan

Japan er et fantastisk land som byder på fascinerede mennesker og en spændende kultur. I Japan vil du møde de mest ærlige, venlige og søde mennesker! De er ekstremt disciplinerede og organiserede og så vælger de altid samfundet og fællesfølelse, over det enkelte individ. Sammenholdet i landet er måske opskriften bag den progressive udvikling af teknologi, samt verdens stærkeste økonomi, hvem ved?

9. Australien

Australien overrasker og er på niende pladsen over de mest fredelige lande i verden. I år 2014 var det Belgien der havde denne plads, men nu har Australien altså overtaget. Landet er fuld af muligheder – godt vejr, effektiv infrastruktur og godt uddannelsessystem. Australien er også en perfekt destination for jobsøgende, studerende og turister. Dette økonomiske magtfulde land byder på enormt mange jobmuligheder. Australien kan også skrive høj troværdighed på listen. De har nemlig en valgdeltagelsesprocent som ligger på 93%, også er de en af de mindst korrupte lande i verden.

LÆS OGSÅ: Rikke May: Rejse musthaves

10. Tjekkiet

Tjekkiet er et lille land som deler grænser med Østrig, Tyskland, Slovakiet og Polen. Turisme er den vigtigste industri i landet og overvejer du at besøge landet, skal du helt klart tage til landets hovedstad, Prag. Smukke Prag er nemlig en af Europas mest besøgte byer.
Der har gennem tiden været en massiv indvandring af fremmede, hvilket også har resulteret i et bredt udvalg af restauranter og barer i hele landet.

Direkte link til listen.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide