[single_post_category_name]

Game of Thrones sæson 6: Hvor var det nu vi kom fra? (spoiler-alert)

Game Of Thrones verdenen er omfattende, kompliceret – og pokkers forvirrende! 

Medmindre du har fotografisk hukommelse eller bare er sindssygt god til at huske rigtig rigtig mange ting, har du sikkert brug for en lille googlin’ en gang i mellem, for at holde tungen lige i munden. Og det er helt okay – du er ikke alene!

 LÆS OGSÅ: Min top 10 liste over de bedste serier

Okay. Alle ved at Jon Snow er død (indtil videre), men kan du nu også huske hvor vi efterlod Brienne, Littlefinger eller fx The Greyjoys i sæson 5? Sikkert ikke!

Vi har derfor lavet denne guide, så du hurtigt kan få et overblik over hvor alle de større karakterer i serien befinder sig lige nu, sådan så du er helt klar til sæsonstart imorgen, d. 25. April (eller i nat, hvis du er rigtig hardcore)!  

[Galleri er udgået]

Daenerys Targaryen: Genåbningen af ”The fighting pits” skabte et dødeligt kaos efter en ”Son of the Harpy” forsøgte at myrde Daenerys. Khaleesi var i stand til at flygte på ryggen af sin drage Drogo, men blev kort efter taget til fange af en Dothraki khalasar.

Stannis Baratheon: Stannis’ beslutning om at ofre sin datter Shireen, var fuldstændig spild. Hans kone begik selvmord, Melisandre flygtede til Castle Black og før han nåede at belejre Winterfell med sin hær, kom Boltons hær og besejrede dem. Brienne fandt en nedslået Stannis på slagmarken, og dræbte ham efter han tilstod drabet på hans bror Renly.

Arya Stark: Efter hun fandt sin vej til Braavosi bordellet, hvor Meryn Trant misbrugte små piger, afslørede hun sit sande ansigt og dræbte ham, for at have dræbt Syrio Forel. For at betale sin gæld for at have taget et liv, som ikke var hendes at tage, gjorde Jaqen hende blind.

Margaery og Loras Tyrell: Olennas forsøg på at tvinge The High Sparrow til at frigøre Dronning Margaery og Sir Loras, slog fejl. Søskendeparret forbliver fængslet for hhv. mened og homoseksualitet.

Cercei Lannister: Dronningeregenten brød sammen og tilstod sine synder (udover hendes forhold til sin bror) til The High Sparrow. Men før hun kunne få en retssag, blev hun tvunget til at gå en ”naked walk of shame” igennem byen.

Jon Snow: Efter Jons sympatisering med The Wildlings, gik hele The Night’s Watch imod ham og stak ham til døde. Lille Olly gav ham det sidste stik.

Tyrion Lannister: Imens Daario og Jorah er taget ud for at redde Danerys, har Tyrion fået instrukser på at blive tilbage og holde orden i Mereen, sammen med Missandei, Varys og Grey Worm.

Bran Stark: Har sammen med Jojen, Meera og Hodor nået nord for The Wall. Men lige før de nåede The Three-Eyed Raven blev Jojen dræbt af en gruppe Wights. Et barn af skoven hjalp de overlevende ind i en magisk grotte, hvor The Three-Eyed Raven begyndte at træne Bran i at bruge sine kræfter. 

Rickon Stark: Bran befalede Osha til at tage Rickon til Last Hearth. Brans direwolf, Shaggydog, tog med dem. 

Samwell Tarly: Efter Maester Aemons død, tog Sam og Gilly syd for Oldtown. Sam havde håb om at blive en Maestor og knække koden til at kunne dræbe The White Walkers.

Sansa Stark: Under al tumulten i forbindelse med Stannis’ og Boltons kamp, formåede Sansa at slippe væk fra Winterfell, med hjælp fra Theon.

Brienne of Tarth: Brienne og Pod stod vagt under hele sæsonen, i håb om at Sansa ville tænde stearinlyset i hendes vindue, som i signal om hjælp. Men lige da Sansa tændte lyset, var Brienne taget ud for at dræbe Stannis.

Lord Baelish (Aka. Littlefinger): Lord Baelish fortalte Cercei at Sansa var i live og trolovet med Ramsay Bolton. Han lovede at The Knights of the Vale ville kæmpe for The Lannisters, hvis han blev udnævt Warden of the North. Littlefinger fik også Lancel til at afsløre sin affære med Cercei, som førte til hendes anholdelse.

The Boltons: Roose offentliggjorde at han venter en søn med sin nye kone, Walda Frey, hvilket ikke lover særlig godt for Ramsays arv.

The Free Folk: Midt i snakken omkring en mulig alliance med The Night’s Watch, førte the Night’s King sin hær af White Walkers og Wights mod The Free Folk i Hardhome. De få tusinde overlevende Wildlings søgte tilflugt på Castle Black, hvor de fik lov til at tage syd for Muren. 

The Greyjoys: Yara forsøgte at redde Theon fra Ramsay, men den hjernevaskede Theon insisterede på at han var Reek og nægtede at tage med hende. Yara tog tilbage til The Iron Islands og hævdede at hendes bror – Kong Balons eneste søn og arving – var død.

The Cleganes: The Hound blev kritisk såret af Brienne, og Arya efterlod ham til at dø. Hans bror, The Mountain, blev dødeligt forgiftet af Oberyns giftige spyd, men Qyburn formåede at holde ham i live med en Frankenstein-lignende metode. Han er nu medlem af The Kingsguard.

_______

ChriChri dækker den længeventede sæsonpremiere inde fra Imperial i morgen aften, d. 25. april.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide