Copenhagen Fashion Summit: Et skridt tættere på en bæredygtig modebranche! Hvad kan du gøre?

Facts

Amy Dyrholm

24 år, modeblogger og kommunikationsstuderende på VIA Design.

Vi eeeelsker tøj – og jo mere, jo bedre! Men vi er ikke fan af den måde, hvorpå det belaster vores miljø og den jord, vi går på. Det er ingen hemmelig, at modebranchen i høj grad påvirker miljøet. Det er en af de absolut største og mest ressourcekrævende industrier for både jord og mennesker. Den har kort sagt en kæmpe effekt på planeten. Det skal ændres – nu! 

I går blev Copenhagen Fashion Summit igen afholdt i København, og det har vi selvfølgelig valgt at dække på redaktionen, så du kan få alle detaljer med derfra! Vi vil i hvert fald gerne bakke op om så skønt og nødvendigt et tiltag, så vi kan komme et skridt tættere på en bæredygtig modebranche!

Hvad er Copenhagen Fashion Summit?

Copenhagen Fashion Summit er verdens største konference om bæredygtighed og mode. Der er samlet set omkring 1200 deltager med bl.a. vores altid smukke og smilende Kronprinsesse Mary, topmodellen Amber Valetta, stjernefotografen Mario Testino, udenrigsminister Kristian Jensen, modeekspert Uffe Buchard og Danish Fashion Insitutets direktør Eva Kruse. Flere af de store erhvervsfolk fra H&M og Nike var også at finde iblandt publikum, og alle lod de sig inspirere af den nye bæredygtige viden.

I dagene op til konferencen har over 100 studerende fra hele verden været samlet i København for at undersøge, hvordan den nuværende og ikke mindst den næste generation af designere og erhvervsledere kan ændre det overforbrug, som vi står over for i dag. De unge studerende har mulighed for at give deres meninger til kende i håb om at kunne inkorporere bæredygtighed i den fremtidige modeindustri.

Vi har haft modebloggeren Amy Dyrholm på stedet, som også var en af de heldige studerende, og hun hjælper dig nu på vej med 5 gode råd til en bæredygtig garderobe, så du kan hjælpe til allerede i dag! YAY!

1. Køb kvalitet frem for kvantitet

Det er så nemt at blive fristet af tidens trends, men har du virkelig brug for endnu en blomstret skjorte? Tænk dig om en ekstra gang, inden du hiver dankortet frem. Det er bedre at spare sammen til eksempelvis en dyrere læderjakke, som du kan have de næste mange, mange år.

2. Tænk i genbrug

Hvorfor ikke donere dit aflagte tøj til genbrug? Du kan enten donere det i den lokale genbrugsbutik eller forsøge at sælge det videre til en ny heldig ejer. På den måde får du lidt penge til sparegrisen, og din samvittighed kan være god, da tøjet ikke går til spilde.

3. Støt bæredygtige forhandlere

Shop dit kvalitetstøj fra de forhandlere, som allerede arbejder med en bæredygtig designmodel! Det går ofte hånd i hånd med, at arbejdsforholdene også har været i orden, og det er altså sjovere at se sig selv i spejlet med god samvittighed.

4. Deltag i konferencer som Youth Fashion Summit og Copenhagen Fashion Summit

Du får mulighed for at suge ny viden til dig, dit netværk kan blive udvidet med kompetente personer fra hele verden, og vigtigst af alt får du dig et ordentligt wake up call. Derudover får du mulighed for at tilbringe en dag under samme tag som de kendte 😉 

5.Husk at vise et godt eksempel

Det er meget simpelt. Kan du påstå at gøre en indsats og være interesseret i jordens fremtid, hvis du smider rundt med indpakningen af den mælkesnitte, du gnaskede på vej hjem fra studiet? Lad være med at lade vandhanen løbe for længe, undgå at vaske dit tøj på mere end 30 grader og for ofte, og tag nu bare cyklen i stedet for bussen.

Vi kender alle sammen følelsen af, at det hele virker en lille smule uoverskueligt, men det er faktisk bare små ting, du gør i hverdagen, som kan have en kæmpe betydning! Vi har i hvert fald fået stof til eftertanke her på redaktionen.

Du kan få flere gode råd om mode, hverdagslykke og livets små glæder på Amy Dyrholms blog, www.amydyrholm.com eller følge hende på instagram, Amydyrholm.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og