Her er de nye danske Michelinstjerner!

Michelin Nordic Guide uddelte for få timer siden de eftertragtede Michelinstjerner, som enhver kok drømmer om. 

LÆS OGSÅ: Bliv Michelin-kok for en aften

Hvert år gives der mellem 1 og 3 stjerner til restauranter i hele verden.
– Gives der 1 stjerne betyder det at der er tale om en rigtig god restaurant i deres kategori.
– Gives der 2 stjerner betyder det at der er tale om en restaurant som er en omvej værd.

– Gives der hele 3 stjerner betyder det at restauranten er værd at rejse efter. 
Danmark er allerede de stolte ejere af op til flere Michelinrestauranter og i år var ingen undtagelse, da hele 5 restauranter blev tildelt de anerkendte stjerner. Her giver vi dig den komplette liste over de nye danske michelinstjerner.

Sjælland:

108 

Restauranten 108 i København, fik i år tildelt sin første Michelinstjerne. 108 er kendt som Noma’s “lillebror”, hvor du kan få mad i samme kvalitet til en lavere pris og i dag beviste restauranten for alvor sit værd. Du finder 108 blot et stenkast fra Noma i nummer 108 (deraf navnet). 

Strandgade 108, 1401 København K

Slotskøkkenet

Slotskøkkenet på Dragsholm slot fik i år ligeledes tildelt deres første Michelinstjerne. Slotskøkkenet er kendt for deres mere enkle og uformelle stil, med innovativ gourmetmad som tilberedes af lokale grøntsager og urter fra Lammefjordens skove, marker og strande.

Dragsholm Alle 1, 4534 Hørve

Jylland: 

Ti Trin Ned

Ti Trin Ned, fik i år endelig deres første Michelinstjerne. Restauranten har længe været spået en stjerne, men måtte sidste år stå skuffede tilbage. Ti Trin Ned er kendt for deres lokale og naturlige råvarer og ønsker at give deres gæster en gastronomisk oplevelse uden lige hvor alle sanser kommer i spil.

Norgesgade 3, 7000 Fredericia 

Domestic

Domestic var i dag også en af de glade og stolte modtagere af deres første Michelinstjerne. Restauranten lægger stor vægt på at lave enkle og nordiske retter af lokale råvarer i høj kvalitet.

Mejlgade 35B, 8000 Aarhus C 

Henne Kirkeby Kro

Henne Kirkeby Kro er en charmerende kro der ligger placeret 1,5 time fra Århus, men forventer du en klassisk gammeldags kro, så vil du blive overrasket. Restauranten er kendt for deres vilde smagsoplevelse, med råvarer af høj kvalitet. I år blev kroen tildelt en ekstra stjerne, hvilket betyder at Henne Kirkeby Kro nu er de stolte ejere af hele to Michelinstjerner.

Strandvejen 234, 6854 Henne

LÆS OGSÅ: Top 5: De bedste spistesteder i København

Den Københavnske restaurant Geranium, kan stadig stolt vise deres tre stjerner frem som de modtog sidste år, da alle restauranter i år har beholdt deres Michelinstjerner.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og